Kad će sledeći derbi, da gledamo Avramovića protiv Kampaca?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.12.2022.
22:37
Izvor: Sportske.net

Brzo će to...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večerašnje pobede košarkaša Partizana nad Fenerbahčeom u Istanbulu (73:72) i Crvene zvezde protiv Olimpijakosa u Pireju (90:86) izazvale su možda i najveću euforiju od početka sezone među navijačima dva naša najveća kluba.

Snovi o Top 8 fazi polako postaju realnost, pogotovo za Crvenu zvezdu koja je već sada sa osam pobeda i sedam poraza ušla u plej-of zonu, dok crno-beli imaju dve pobede manje.

Zvezda se pre nekoliko dana i dodatno pojačala, i to kako - angažovanjem sjajnog argentinskog plejmejkera Fakunda Kampaca, dok je Partizan konačno dočekao povratak na teren svog reprezentativnog plejmejkera Alekse Avramovića koji je već u svom prvom ovosezonskom nastupu izrastao u heroja pobede nad Fenerbahčeom.

Imajući to u vidu, navijači dva kluba sada jedva čekaju treći ovosezonski susret Partizana i Crvene zvezde, kada ćemo prvi put videti duel Avramović- Kampaco.

Koliko ćemo još čekati na taj susret?

Tek nešto više od mesec dana, jer je za 27. januar zakazan sledeći derbi u Evroligi, kada će Crvena zvezda biti u ulozi domaćina. Naredni derbi u AdmiralBet ABA ligi gledaćemo 10. marta u ''Štark areni'', gde će Partizan biti domaćin, a u međuvremenu se krajem februara očekuje i susret u Kupu Radivoja Koraća.


Podsetimo, prva dva ovosezonska derbija dobila je Zvezda, najpre u AdmiralBet ABA ligi sa 90:74, a onda i u Evroligi, gde je kao gost savladala Partizan sa 76:73, trojkom Nemanje NEdovića u poslednjim sekundama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke