Kad Dončić ovako dominira i poraz se lakše podnosi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.01.2021.
23:24
Izvor: Sportske.net

Maveriksi pretrpeli i drugi vezani poraz, ali umesto o pobedniku, svi pričaju o Luki Dončiću.

Beta/AP Photo/Ron Jenkins
Beta/AP Photo/Ron Jenkins

Povezane vesti

Posle ubedljive pobede Njujork Niksa u Bostonu (105:75), Dalas je večeras dočekao ekipu Čikago Bulsa, u meču koji su opet dobili gosti. Bulsi su slavili sa 117:101, ali glavna uloga na terenu je pripala prvoj zvezdi Dalasa Luki Dončiću.

On je večeras upisao novi tripl dabl, i to već u trećoj četvrtini, kada je imao učinak od 32 poena, 14 skokova i 11 asistencija, a primera radi, već do poluvremena je imao 30 postignutih poena.

Na kraju se zaustavio na 36 poena, 16 skokova i 15 asistencija za 37 minuta u igri.

Ipak, ni ovakva Dončićeva partija nije pomogla Maveriksima da ozbiljnije pariraju večerašnjem rivalu. Izuzev prvih nekoliko minuta prve četvrtine, Čikago je konstantno imao rezultatsku prednost, domaći su jurili rezultat, ali bez uspeha.

Finac Markanen je najzaslužniji za trijumf Bulsa, upisao je 25 poena, 9 skokova i tri asistencije, a pratio ga je Templ sa 21 postignutim poenom. Bulsi su ovim trijumfom prekinuli seriju od četiri poraza u nizu i sada imaju učinak od pet pobeda i osam poraza.

U Dalasu, uz Dončića je dobar učinak imao Porzingis sa 20 poena i osam skokova, a naš Boban Marjanović je za šest i po minuta na terenu upisao dva poena i četiri skoka.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke