Kad igraju ozbiljno Amerikanci su silni, ali ako pokažu drugu stranu sve je moguće!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 15.07.2024.
20:05
Izvor: Sportske.net

Dva lica "drim-tima" protiv Australije.

twitter
twitter

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je Australiju sa  98:92 (32:21, 21:16, 23:24,18:28) u pripremnom meču pred Olimpijske igre koji se igrao u Abu Dabiju.

Amerika je pokazala svu svoju moć na ovoj utakmici, ali i "crne" minute kada im baš i nije do košarke, te je Australija bila blizu da se vrati posle 22 poena minusa.

Najbolji u ekipi SAD bio je Entoni Dejvis sa 17 poena, dok je Devin Buker ubacio 16.

Kod Australijanaca blistali su Džok Lendejl sa 20 i Džoš Gidi koji je ubacio tri poena manje.

Naredni meč na turniru u Abu Dabiju igrače Srbija i Australija u utorak od 18 sati, dok će naša selekcija na megdan Amerikancima dan kasnije u istom terminu.

Amerikanci su meč u Abu Dabiju započeli sa petorokom koju su činili Stef Kari, Entoni Edvards, Džejson Tejtum, Lebron Džejms i Džoel Embid.

U uvodnim minutima Australija je parirala ekipi selektora Stiva Kera i bila u egalu. Ipak, do kraja prve deonice Amerikanci su napravili razliku, pre svega boljom igrom u odbrani, pa je posle 10 minuta bilo dvocifrenih 32:21.

Dominacija Sjedninjenih Američkih Država nastavljena je u drugoj četvrtini. Nisu "kenguri" uspevali da obrane gotovo ništa, te je na poluvremenu bilo 53:37 u korist "drim-tima".

Već na startu drugog poluvremena Amerikanci su preskočili 20 poena plusa i poveli sa velikih 62:41.

Nakon najubedljivijeg vođstva od 67:45 kao da su se Amerikanci malo opustili, pa je Australija uspela da do kraja treće deonice spusti na podnošljivijih 76:61.

I umesto da pokažu svoju moć i pošalju snažnu poruku rivalima pred Olimpijske igre Amerikanci su krajnje nonšalantno igrali u prvoj polovini poslednje četvrtine. Krenuli su da gube lopte, a Australija to iskoristila da napravi seriju 10:0 i dođe na samo šest poena minusa - 86:80.

Zatražio je Stiv Ker tajm-aut kako bi zaustavio veliki pad u igri svog tima, i to mu se isplatilo. Mils je promašio otvoren šut za tri poena koji bi "kengure" dodatno približio, a na drugoj strani Halibarton šute van linije 6.75 konačno prekinuo lošu seriju Amerikanaca, a zatim pogodio još jednu trojku i vratio dvocifrenu prednost - 92:80.

Međutim, ponovo su Australijanci uspeli da se približe i košem najraspoloženijeg Lendejla, uz dodatno slobodno bacanje priđu na samo četiri poena minusa (94:90) u sammoj završnici, ali vremena za preokret nije bilo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke