Kad je i poraz podvig - Zvezda sa tri ubačene trojke mogla da pobedi Barselonu

Autor: Nemanja Janošev
petak 30.12.2022.
23:19
Izvor: Sportske.net

Mnogi bi sa ovakvim procentima izgubili prilično ubedljivo, posebno od tima kao što je Barselona.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde zajedno sa svojim navijačima ostali su razočarani posle spektakularnog meča sa Barselonom budući da su poraženi nakon produžetaka sa 94:99.

Ali, da li bi zaista trebalo da budu utučeni nakon okršaja protiv ekipe koja pretenduje za trofej, godinama je zajedno i tradicionalno je rak rana za Crvenu zvezdu?

Kada se na radni sto stave sve činjenice sa utakmice 16. kola odigrane u dvorani "Aleksandar Nikolić", onda bi Crvena zvezda trebalo da bude uspravne glave. Osim što su se borili protiv ekipe koja je šuterski superiorna i pogodila je 17 trojki na ovoj utakmici iz čak 29 pokušaja, pokazatelj dobre timske igre šampiona AdmiralBet ABA lige ogleda se u katastrofalnom šutu spolja. Naime, Ivanovićeva ekipa je uputila gotovo identičan broj pokušaja za tri koliko je Barsa pogodila (20), a samo su tri lopte završile u obruču.

To, naravno, nije za pohvalu. Šut ih jednostavno nije služio ove večeri, umnogome jer nije bilo Luke Vildoze koji je posle pet minuta igre zbog povrede napustio parket, dok je Nemanja Nedović bio potpuno van ritma, pa se oslonio na svoje brze promene kretanja i ulaske pod koš čime je doprineo sa 24 poena.

Da nije bilo one čudesne Mitrovićeve trojke, Zvezda bi ostala na svega dve pogođene - jedne Dobrićeve i jedne Holandove. Sveukupno, 15 odsto uspešnosti na ovoj utakmici spram 58.6 koliko je imala Barsa.

Neki bi rekli da se bez šuta za tri ne može igrati u današnjoj košarci. Donekle su u pravu, a Zvezdi je samo malo sreće, mirnoće, pa i pameti nedostajalo da opovrgne sve teorije košarkaške igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke