Kad Marina uradi ovako nešto, to je mnogo dobar znak za reprezentaciju Srbije!

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.09.2022.
12:44
Izvor: Sportske.net, Sportklub.rs

Odavno našu selektorku nismo videli raspoloženiju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Kako odmiče Svetsko prvenstvo u Sidneju, srske košarkašice sve bolje igraju. Juče su overile plasman u četvrtfinale, a danas su prikazale sjajnu partiju protiv velikih rivalki, selekcije Francuske sa 68:62 i sada čekaju ime rivala u četvrtfinalu - Kinu ili SAD. 

Ova dilema biće razrešena na žrebu, ali šta god da buide do kraja šampionata, nova generacija srpskih reprezentativki je već napravila pravi podvig.

Da zaista imamo razloga za optimizam, potvrdila je i selektorka Marina Maljković koja je posle meča prekršila svoj uobičajeni ritual posle utakmica, a što je otkrila u izjavi za ''Sportklub''.

''Velike čestitke devojkama,  videli ste da sam im prišla sto inače ne radim. Puštam ih da same proslave pobedu. Morala sam. Pokazale su da Srbija ima svetlu budućnost, ponosna sam na njih, naravno da ćermo da se borimo u četvrtfinalu. Veoma značajna utakmica. Značilo nam je i te kako da pokažemo da je i ova generacija potpuno spremna da pobeđuje velike utakmice. Cela Srbija treba da podrži ovu decu.

Šta god da uradimo dalje važno mi je bilo da se ova utakmica dobije. Posle tri meseca rada smo u osam na svetu. Budite u bilo čemu osmi na svetu, to je fantastično. Od srca im čestitam, sta god da uradimo u četvrtfinalu, ponavljam, ove devojke treba podržati. Kina, Amerika, ko god nam padnene bi bilo mudro od mene da sad komerntarišem'', izjavila je Marina Maljković.

Osvrnula se i na veliku podršku koju srpske košarkašice dobijaju sa tribina u Sidneju.

''Izvanredna podrška. Cela porodicsa Krajišnik je tu, ima ih između 10 i 160 stvarno ne znam. Zatim svi ovi divni ljudi ovde u Australiji, ambasador, ma podrška je fantastična'', zaključila je Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke