Kad ni Jokić ne može ništa, Stef Kari ušao u istoriju!

Autor: Boris Jovanović
utorak 13.04.2021.
08:20
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt tukao Denver 116:107, Stef iz bajke, nevolja više za Nagetse...

AP Photo/Jeff Chiu
AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Stef Kari je ukrao šou. Ubacio je Denveru 53 poena i postao najefikasniji Voriors u istoriji. Uspeo je da nadmaši i veliko Vilta Čembrlena. Drajmond Grin je uz 18 poena, imao po sedam skokova i asistencija, a Nagetsima nije ništa vredelo 27 poena, 12 skokova i 8 asistencija Nikole Jokića. Na sve, Denver je ostao bez Mareja u poslednjem minutu meča, u pitanju je koleno, u klubu se nadaju da je samo istegnuće, a ne pokidani ligamenti, ali u svakom slučaju će odsustvovati neko vreme. 

Kari je već u prvoj četvrtini preskočio Čembrlena na večnoj listi, ubacio je 21 poen, rival nemoćan, sasuo je rafal od 10 trojki, uz to je imao i šest skokova, četiri asistencije. Denver je vodio na poluvremenu, ponovo im se desio raspad kao i protiv Bostona, treću četvrtinu su izgubili sa 19 razlike. 

Recimo i to da je junak Kari sedam mečeva u nizu postigao 30+ poena, najduža serija jednog igrača Golden Stejta još od Rika Berija i 1966. godine. 

Denver je izgubio dve u nizu, ali je mnogo veća briga Marej, Jokić kaže da je video odmah da je ozbiljno kada je saigrač pao, ali da se nada da nije ono najgore, kraj sezone.

Bez Mareja, Denverove šanse padaju, Jokić nosi tim, ali pitanje je koliko može da izdrži. Srbin je igrao 37 minuta, mnogi veruju da ako ne odmori u finišu, neće imati dovoljno snage u plej-ofu.

Ovaj tim Denvera je okupljen oko Jokića, doveli su Gordona, ali se čini da sa Marejom ili bez njega, to nije ekipa za velika dela, bez obzira što u svojim redovima imaju najboljeg igrača u ligi ove sezone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke