Kad pre?! Deron Rasel nije više najbolji strelac AdmiralBet ABA lige!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.10.2022.
23:42
Izvor: Sportske.net

Posle prva tri kola bio je daleko ispred svih, a posle petog...

AdmiralBet ABA liga/Marija Vuruna
AdmiralBet ABA liga/Marija Vuruna

Povezane vesti

Početak nove sezone AdmiraBet ABA lige obeležio je novi košarkaš Mornara Deron ''Fets'' Rasel koji je zadivio ovdašnju košarkašku javnost postigavši preko 40 poena na svoje prve dve utakmice u ovom takmičenju, uz postavljen rekord lige po broju poena na jednom meču.

Počeo je sa 41 poenom protiv Igokee, nastavio sa rekordnih 47 protiv Zadra, a onda je Ciboni ubacio 35 poena i delovao je nezaustavljno na terenu, sve dok nije naišao na evroligašku ekipu Partizana protiv koje je imao svega devet postignutih poena. 

Proteklog vikenda Mornar je u Baru dočekao ekipu podgoričkog SC Derbija i očekivalo se da Rasel ponovo zablista punim sjajem, ali on je opet podbacio, postigavši za njega skromnih 15 poena, uz očajne procente šuta (1/5 za dva, 2/11 za tri poena). Uz to, Mornar je poražen u ovom meču sa 86:75, što je treći neuspeh Barana u prvih pet kola, i to treći uzastopni, pa se stiče utisak da je ''efekat Rasel'' brzo izbledeo.

Zsanimljivo, iako je posle prva tri kola imao ogromnu prednost na listi strelaca, Rasel je samo dve utakmice kasnije pao na drugu poziciju. Košarkaš Mornara sada ima ukupno 147 poena u prvih pet kola, odnosno 29.4 u proseku, a sada je bolji od njega sjajni košarkaš Zadra Luka Božić koji ima poen više - 148, odnosno 29.6 u proseku.

Za razliku od Rasela, Božić u kontinuitetu pruža odlične partije, ima najveći indeks korisnosti u ligi (39 u proseku) i za sada je najbolji igrač AdmiralBet ABA lige.

-

Screenshot/AdmiralBet ABA liga

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke