Kada je Zvezda poslednji put savladala Barsu? Lesor još bio u crveno-belom!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 16.10.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Tradicija je tu da se ruši.

EPA-EFE/Juan Miguel Perez Ramos
EPA-EFE/Juan Miguel Perez Ramos

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde fantastično su započeli novu sezonu u Evroligi i ostvarili sve tri pobede od starta takmičenja.

Pred šampionom Srbije redom su padali Pariz, Baskonija i Fenerbahče, a u petak od 20 sati u "Beogradskoj areni" će mu "na crtu" izaći španski velikan Barselona, koja je večeras kod kuće savladala Monako iučinila upravo Zvezdu jedinim neporaženim timom u dosadašnjem delu Evrolige.

Sve ulaznice su rasprodate već danas, a nema sumnje da nas očekuje veliki spektakl.

Tradicija je debelo na strani Katalonaca, koji su u seriji od 11 pobeda u međusobnim duelima, a Zvezda je poslednji put savladala Barselonu još 20. oktobra 2017. godine u drugom kolu tadašnje evroligaške sezone.

Tada je u "Pioniru" predstavljen nov tim pod komandom trenera Dušana Alimpijevića, koji je zamenio legendarnog Dejana Radonjića, a crvneo-beli ostvarili prvi evropski trijumf sa njim na čelu, Barsa je srušena rezultatom 90:82.

Blistali su veterani Milko Bjelica sa 23 i Tejlor Ročesti koji je ubacio poen manje, a pratio ih tada mladi francuski centar Matijas Lesor sa učinkom od 13 poena i devet skokova, dok je dvocifren bio još jedan veteran Pero Antić sa tri poena manje od Francuza.

Iz te Zvezdine ekipe i sada su u timu kapiten Branko Lazić i povratnik u redove crveno-belih Ognjen Dobrić.

Za Barsu je još uvek igrao Huan Karlos Navaro, imali su u svojim redovima i sadašnju evroligašku zvezdu Sašu Vezenkova, a zapažen je bio i Adam Hanga, koji je prošle sezone igrao u Zvezdi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke