Kajri debitovao, Lejkersi trejdovali Vestbruka!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 09.02.2023.
07:49
Izvor: Sportske.net

Trampa u prvom planu, da li je Lebron dobio pleja po meri?

AP Photo/Mark J. Terrill)
AP Photo/Mark J. Terrill)

Povezane vesti

Kajri Irving je upisao prvu pobedu sa Maveriksima. Debitovao je noćas u Los Anđelesu pobedom protiv Klipsa, dao je 24 poena, imao četiri skoka i pet asistencija, Teksašani su i bez Luke Dončića slavili na Pacifiku. Irving je bio deo serije od 13:0 u uvodnim delovima meča, kada je pogodio dve trojke i još jedan šut. Redži Bulok je odigrao odlično protiv bivšeg tima, svi starteri Dalasa bili su dvocifreni, na drugoj strani Džordž sa 20 koševa i Leonard sa 18 nisu bili faktor. Klipersi nisu vodili nijednom, a loše su otvorili meč imali zaostatak dvadesetak poena posle prve četvrtine. Gosti su ubacili 17 trojki, napred pomenuti Bulok je dao šest.

Toronto se gostio u San Antoniju, Paskal Siakam je ubacio 37 poena, ovo je deseti poraz Sparsa u nizu. U derbiju, vodeći Seltiksi su uspeli da slavr protiv Siksersa. Nisu mogli da računaju na trojicu startera, Džejlen Braun se povredio nakon sudara sa sa saigračem Tejtumom, nije se vraćao posle poluvremena. Tejtum je dao samo 12 poena, imao devet asistencija, osam skokova. Za koševe se pobrinula klupa, Brogdon i Derik Vajt su dali po 19 poena pa su Seltiksi odmakli najbližem rivalu. Kod Filija, Embid 28 koševa, Harden 26, uz 11 asistencija.

Blistao je Bam Adebajo, 38 poena, Batler je dodao 25, Majami je slavio protiv Indijane. Odlični centar je promašio samo četiri šuta, bio enigma za Pejserse koji su u velikom padu. Izgubili su 13 od 15 mečeva, nisu pomogla ni 29 poena Badija Hilda.

Vizardsi su prekinuli seriju poraza, u distriktu je pao slabi Šarlot, a meč su obeležile trojke Porzingisa. Letonac ih je dao osam (ukupno 36 poena), najviše u karijeri. Odličan Deni Avdija sa 20 poena i 13 skokova, Bredli Bil je dao 17, uz 10 asistencija. Hornetsi očajni, peti poraz u nizu, idu ka draft lutriji...

D'Aron Forks je brojao do 31, u poslednjem sekundu je ubacio sva tri bacanja, pošto ga je Erik Gordon faulirao na trojci, pa su Kingsi dobili sa 130:129 Hjuston. Foks je dodao 11 asistencija, u poslednjem minutu sam rešio meč. Bobi Marjanović nije igrao za Roketse. 

Očekivana pobeda Kavsa protiv Detroita, odmorili su i bekove Mičela i Garlanda koji su lakše povređeni, Džaret Alens je ubacio 20 koševa, Mobli dodao 19, četvrta pobeda u nizu za tim iz Ohaja. 

Demijen Lilard je ubacio 33 poena, nije baš da ga je služio šut, ali je pogodio svih 16 bacanja, dodao je 11 asistencija i 10 skokova. Tripl-dabl za Dema protiv Voriorsa, drugi u karijeri. Na drugoj strani Pul je postigao 38 poena, sedam trojki, vodio tim u odsustvu Karija, ali iako su u poslednjih pet minuta imali prednost, Voriorsi nisu izdržali u Oregonu, Klej Tompson je na 33. rođendan ubacio 31 poen, prevaga za domaćina bila su 32 bacanja, samo su jedno promašili, dok je Golden Stejt bio na 9 od 10. 

Novel, Entoni Edvards i sve bolji Luka Garza sa rekordom karijere od 25 poena su rasturili Jutu. Oba tima su na zagrevanju saznala informacije o velikom trejdu u koji su uključeni Lejkersi. Naime, Lejkersi su se oslobodili Rasela Vestbruka, poslali ga u Jutu, za D'Anđela Rasela iz Minesote, kao i Bislija i Vanderbilta iz Jute. Minesota će dobiti Majka Konlija od Džezera, dok će Juta uz Vestbruka imati i pik prve runde drafta od Lejkersa, Minesota ima i jednog pika druge runde. U svakom slučaju Lebron je dobio strašnog plejmejkera, prilagodljivijeg nego Vestbruk sada počinje potera za plej-inom, odnosno doigravanjem, videćemo da li je već kasno...

Rezultati:

Klivlend - Detroit 113:85
Vašington - Šarlot 118:104
Boston - Filadelfija 106:99
Majami - Indijana 116:111
Toronto - San Antonio 112:98
Hjuston - Sakramento 128:130
Juta - Minesota 118:143
LA Klipers - Dalas 104:110
Portland - Golden Stejt 125:122

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke