Kajrijev čas košarke, pridružio se Džordanu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 09.03.2022.
07:54
Izvor: Sportske.net

Eksplodirao Irving i šampion se razgoropadio!

Povezane vesti

Milvoki je ušao u formu, šampion je nanizao pet pobeda, noćas u Oklahomi nije bilo dileme. Ubacili su Tanderu 142 poena, prosečno postižu oko 128.5 u pomenutoj seriji. Adetokumbo je brojao do 39, Midlton dodao 25, šutirali su oko 53% ne bi se oduplra ni mnogo jača ekipa od Oklahome. Kod Tandera, Džidžes-Aleksander 33 poena, 14 asistencija, najviše u karijeri. On igra u sjajnoj formi posle pauze, ali Oklahoma je u procesu tranziciju. Naš Pokuševski solidan 13 poena, 7 skokova, 4 asistencije.

Eksplozija Kajrija Irvinga. Prokazani košarkaš Netsa je brojao do 50, ubacio je devet trojki, a njegov saigrač Durant je predstavu nazvao časom košarke. Netsi su slavili u Šarlotu, Irving je mogao da igra zbog zakona o vakcinaciji Severne Karoline koji nije tako izričit kao u Njujorku, se pridružio Majkl Džordanu kao jedini bek u istoriji koji je dao 50+ poena uz šut od 75%. Hornetsi su pokušali sve da ga zaustave, ali bez efekta, menjali su igrače na njemu, ali Kajri je sipao koševe.

Memfis je bez problema dobio Nju Orleans, Dža Morant je uz 24 poena, imao po 8 skokova i asistencija, pobeda je učvrstila drugo mesto "Grizlija" na Zapadu, a postavili su rekord franšize sa 42 poena iz kontranapada. Na drugoj strani 32 poena, 11 skokova za MekKoluma, Pelikansima je nedostajao vodeći strelac Brendon Ingram.

Darijus Garland je imao veče karijere, sam je pobedio Pejserse, 41 poen, 13 asistencija, prelomio je meč sa dva bacanja, pa su u finišu Kavsi stigli do trijumfa, drugog posle serije od šest poraza.

Teže od očekivanog lider Sansi odneli su pobedu sa Floride, trijumf je sačuvao Majkel Bridžis blokadom u poslednjoj sekundi. Ejton i Šamet ubacili su po 21 poen, naravno, posao je bio otežan neigranjem, ne samo povređenog Krisa Pola, već i Devina Bukera. Ali, iskočio je u prvo plan Kameron Pejn, noćas je uz 18 poena, imao 12 asistencija. U tri meča od kada je dobio šansu zbog neigranja prve dve zvezde ekipe on je ubacio 58 poena i imao 36 asistencija. To samo pokazuje koliko je dubok roster Sansa, oni su bez sumnje prvi kandidati za titulu.

Golden Stejt je dobio mali derbi Pacifika protiv Klipersa, klupa je dala odlučujući doprinos, Pul i Kaminga su  brojali do 41, Stef Kari je ubacio 15, za razliku od poraza protiv Voriorsa, u timu su bili osim Stefa i Tompson i Vigins, čeka se sledeća nedelja, vraća se i Grin. Ovo je bila prva pobeda tima iz San Franciska posle četiri uzastopna neuspeha.

Rezultati:

Šarlot - Bruklin 121:132
Indijana - Klivlend 124:127
Orlando - Feniks 99:102
Memfis - Nju Orleans 132:111
Oklahoma - Milvoki 115:142
Golden Stejt - LA Klipers 112:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke