Kakav je bio Panterov učinak protiv Partizana dok je igrao za Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
petak 02.07.2021.
23:39
Izvor: Sportske.net

Možda bi bio bolji da sezona nije prekinuta zbog pandemije, ali to nikada nećemo saznati.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Kevin Panter je košarkaška ličnost dana u Evropi, posle večerašnje potvrde iz Partizana da je odlični bek postao novi igrač crno-belih.

Njegov transfer je snažno odjeknuo, pa se u skladu s tim očekuju i njegove partije u Partizanu u narednoj sezoni.

Iako je prošlu sezonu proveo u Olimpiji iz Milana i sa ovim timom igrao na F4 Evrolige, ovdašnjoj javnosti je ipak zanimljiviji period kada je Panter igrao u Crvenoj zvezdi.

Nije se dugo zadržao u crveno-belom dresu, od kraja 2019. do proleća naredne godine kada je sezona prekinuta zbog koronavirusa, ali je u tom periodu dva puta igrao protiv Partizana.

Poseban značaj imao je meč finala Kupa Radovoja Koraća, kada je bio na pragu osvajanja trofeja sa Zvezdom, ali su crno-beli tada napravili onaj nezaboravni preokret. Zvezda je imala vođstvo od 76:70, pa 78:73, ali je Pejdž na sedam sekundi pre kraja postigao trojku i tada je počela prava drama.

U toj drami tragičar je bio upravo Panter kome je u poslednjim trenucima dosuđen prekršaj u napadu nad Pejdžom i crno-beli su preko Pejdža sa linije penala izborili produžetak u kome su kasnije stigli i do trijumfa od 85:84.

Panter je taj meč protiv Partizana završio sa 12 poena, ali duže će se pamtiti ta situacija kada mu je dosuđen prekršaj u napadu.

Osim tog susreta sa Partizanom, Panter je imao i još jedan u ABA ligi. Bio je to njegov najslabiji meč od dolaska u Zvezdu, iako su crveno-beli slavili sa 92:86. Panter je u tom meču igrao tek oko 11 minuta, upisao samo tri poena i jednu asistenciju.

Njegov najefikasniji meč u Zvezdinom dresu u ABA ligi bio je protiv Mornara kada je upisao 22 poena, ali uz šut za dva poena 4/14.

Sa Partizanom je danas potpisao dvogodišnji ugovor, pa će naredne sezone imati više prilika za susrete sa svojim bivšim klubom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke