AdmiralBet KLS - Kakav je prosek Nikole Topića i ko se još ističe?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.03.2023.
11:35
Izvor: Sportske.net

Sjajno se snašao u OKK Beogradu.

OKK Beograd
OKK Beograd

Povezane vesti

Mladi srpski reprezentativac Nikola Topić od zime nosi dres OKK Beograda i nastupa u okviru AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, a prošle večeri ponovo je skrenuo pažnju na sebe sjajnom utakmicom protiv Sloge kojoj je sasuo 33 poena.

On je na pozajmici iz Crvene zvezde do kraja sezone, a sve nakon administrativne greške kluba pre nego što je dogovoren njegov odlazak na kaljenje u FMP. Podsetićemo, Topić je bio u Zvezdinom rosteru u Valensiji u trenutku kada je potpisana saradnja sa FMP iz Železnika. Iz tog razloga, on nije mogao biti ponovo registrovan u AdmiralBet ABA ligi i kako bi sezonu završio u takmičarskom ritmu prosleđen je u OKK Beograd i AdmiralBet KLS.

Elem, Topić je pokazao zrelost za svoj uzrast i u ponekim nastupima za prvi tim Crvene zvezde u regionalnom takmičenju, a sada samo potvrđuje da se radi o velikom talentu domaće košarke. 

Neumesno je porediti njegov učinak u sedam mečeva AdmiralBet KLS sa ostatkom košarkaša koji su tu od početka takmičarske godine, ali zaista impozantno videti da je toj cifri utakmica prosečno beležio 19 poena po susretu. Ipak, kada se pogleda čitava statistika od ove sezone, Topić je treći najefikasniji srpski igrač u domaćem prvenstvu iza krilnog centra Dušana Beslaća (25) iz Vojvodine čiji je prosek 21.4 poena po meču, te vrlo perspektivnog košarkaša Dunava Mihaila Petrovića (20) koji je na 20.6. 

AdmiralBet KLS zaista poseduje nekoliko vrlo atraktivnih imena. Trojicu smo pomenuli, a istaći ćemo i Stefana Smita iz Kolubare koji je apsolutni lider šampionata sa 25.8 poena u proseku i 4.8 asistencija.

Vratićemo se još malo na Nikolu Topića. Teško da bi imao mesta u Crvenoj zvezdi za ozbiljniju minutažu i svakako da je pozajmica u tom slučaju prava mera za njega da se privikne na seniorsku košarku. Ipak, usvajanje znanja od igrača kao što su Fakundo Kampaco, Luka Vildoza, Nemanja Nedović i Stefan Marković od neprocenjivog je značaja i sigurno je da u neku ruku "ispašta" zbog toga. Bio bi deo ekipe, držao bi se uz njih, ali ponovićemo, pitanje je da li bi video iole parketa s takvom konkurencijom. AdmiralBet ABA liga i FMP zvučali su kao idealna sredina za nastavak njegovog razvoja jer je kvalitet košarke na višem nivou nego u KLS, ali jedna neopreznost bila je dovoljna...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke