Kakav je to majstor! Nema leka za Dončića, Zvezda prokockala pobedu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.03.2018.
20:54
Izvor: Sportske.net

Jako interesantna utakmica, neizvesna završnica i pobeda

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Pobeda Real Madrida u "Pioniru", Crvena zvezda je konstantno bila u zaostatku sve do sredine poslednje deonice kada je uspela da povede sa +6, ali je lošom igrom u završnici prokockala pobedu. Na kraju - 79:82.

Jako loš početak Crvene zvezde je skupo koštao ekipu Dušana Alimpijevića, da nije bilo prva tri minuta meča, priča bi bila sasvim drugačija.

Real Madrid je poveo sa 10 najviše zahvaljujući Luki Dončiću koji je pokazao da je danas njegov dan. Možda smo imali čast da ga po poslednji put gledamo u "Pioniru", prosto je dominirao na današnjoj utakmici.

Ročesti je bio taj koji je doneo prve poene Crvenoj zvezdi, nakon što je naš tim zbio redove na semaforu je bilo 10:16 kada je Dobrić pogodio trojku. Rejes je na drugoj strani bio veoma snalažljiv, Real je vratio prednost, ali nakon trojke Feldina Crvena zvezda je uspela da smanji na samo 4 poena zaostatka. Real Madrid je imao poslednji napad u prvoj deonici i Tompkins je pokazao zašto je član Real Madrida, pogodio je trojku sa osam metara.

U drugoj četvrtini su usledile greške sudija, ali to nije usporilo Zvezdu, naprotiv. Uz sjajnu atmosferu, ekipa Dušana Alimpijevića je stigla do 4 poena zaostatka, a to je bila i prednost Reala na samom kraju prvog poluvremena.

Dončić je nastavio da rešeta u drugom poluvremenu, najveći je krivac što je Real otišao na +9 ponovo, a odličan je bio i Rejes. Prednost je sve vreme bila u korist Real Madrida, ali ona nije prelazila 10 poena. Omić je u poslednjoj sekundi druge četvrtine uspeo da vrati Zvezdu na -7, što je bilo vrlo bitno pred nastavak.

A tamo, rapsodija Zvezde. Dobrić je bio fantastičan, nakon njegove trojke Zvezda je stigla do 62:64, da bi isti igrač oduzeo loptu Luki Dončiću koji dobija nesportsku ličnu grešku! Zvezda je u potpunosti preokrenula nakon poena Dobrića i Omića, atmosfera u "Pioniru" je bila paklena u tim trenucima!

Četiri i po minuta je Real Madrid bio bez koša, serija je bila i 13:0 nakon 4 poena Feldina, Zvezda je vodila sa 70:64.

Ipak, usledio je "post", prazan hod Crvene zvezde, Rendl je bio predvodnik, a nakon poena Tavaresa, Real je ponovo vodio sa 70:72, ali je Feldin na drugoj strani uzvratio trojkom. Tavares je bio glavni izbor u napadu košarkaša Reala u tim trenucima, postigao je nova četiri uzastopna poena, Real je vodio sa 73:76.

U poslednjem minutu Bjelica promašuje trojku, na drugoj strani Tompkins zakucava za 75:79.

U poslednjih 20 sekundi Zvezda je imala napad za izjednačenje nakon ukradene lopte, Omić je zakucao za 79:79! Ipak, lopta je u poslednjih pet sekundi otišla Luki Dončiću u ruke, on je pogodio trojku za pobedu Reala!
 
Alen Omić je imao 25 poena i 10 skokova za indeks 30, Feldin je upisao 18 poena, Dobrić 12. Na drugoj strani Luka Dončić 24 poena, 9 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte, 10 faulova je napravljeno nad njim. Rejes je imao 14, Tompkins 11.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Friday, 30.03.2018
21:44

Molim boga da ovaj nas neiskusni trener ne nadje vise nijedan dobar angazman. Trpeo sam ga, mislio mlad, bice bolje, a ono do dan - danas nikakav napredak u igri. Da je Trinkijeri dosao pre ove druge utakmice s Mornarom, pa veci bi se pomak u igri video. Alimpijevicu razocarao si me strasno.

avatar
JAKOBREEE
Friday, 30.03.2018
21:02

Luka kao svojevremeno Bodiroga :) Popunjava odlicno sve rubrike u statistici a i tu je uvek kada treba. Dobar je!

avatar
poljskikupanjac
Friday, 30.03.2018
20:57

svaka cast doncicu ali alimpijevic nije trener za zvezdu nema on filing za igru i zamene strasno, jedino sto ovom timu treba osim iskusnog trenera je krilo celu sezomu igramo bez krila , bjelica i jankovic nuleeeee

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 30.03.2018
20:57

Bravo Luka doktore,prosao si mi tiket 😊 Sto se Zvezde tice,cela sezona staje u 20ak sekundi izmedju 60 i 40 sekundi do kraja,kada je Real ostao sa niskom petorkom,a nas Alimpije izvede Omica,da bi Bjelica sutnuo za 3 i promasio naravno,a zatim od nisje petorke primimo kos,tako sto je njihov igrac sam ispod kosa,e to je umetnost.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 31.03.2018
03:24

upravo...ne bi ni sam to bolje rekao