Kakav laf - Prlainović hrabri srpske košarkaše!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.09.2015.
10:28
Izvor: Sportske.net

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović poslao je košarkaškim reprezentativcima poruku u kojoj je izrazio žaljenje što nisu uspeli da se domognu finala Eurobasketa, ali ih je u isto vreme ohrabrio da danas daju svom maksimum kako bi stigli do bronzane meda

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije danas igra utakmicu za treće mesto na Eurobasketu u Francuskoj protiv selekcije domaćina, a vaterpolo reprezentativac Andrija Prlainović uputio je "Orlovima" motivacionu poruku.

Jedan od najboljih vaterpolista na svetu izrazio je žaljenje što naši košarkaši nisu uspeli da se domognu finala, ali ih je u isto vreme ohrabrio da protiv Francuza daju maksimum kako bi se kući vratili sa odličjem oko vrata.

"Sigurno je prethodni dan bio težak za naše košarkaše. Teško se spava posle tih poraza. I sam sam bio nekoliko puta u istoj situaciji, porazi u polufinalima bole, teško je ne misliti o njima, a već sutradan se igra za bronzu" kazao je Prlainović.

Košarkaška reprezentacija Srbije u petak je poražena u polufinalu Eurobasketa od Litvanije a već danas će morati na megdan Francuskoj u meču koji odlučuje o bronzanoj medalji.

"Činilo se svima, pa verovatno i našim reprezentativcima, da mogu do samog kraja na ovom turniru. Ali sport je, pokazalo se još jednom nepredvidiv, ko bi pre 10 dana rekao da će Litvanija igrati finale Evropskog prvenstva. Mislim da bi za nas bronza bila veliki rezultat, i verujem da tako misle i u našem timu" dodao je Prilainović.

Pred današnji susret sa domaćinom Evropskog prvenstva srpski vaterpolista poručio je košarkaškim reprezentativcima da smognu snage i osvoje bronzanu medalju.

"Mnogo je bolje vratiti se kući sa medaljom oko vrata nego praznih ruku. Šteta za olimpijsku vizu, bili smo tako blizu. Sledi utakmica za medalju, koja bi, verujem, mnogo više značila našim igračima nego nekima od iskusnijih Francuza" istakao je Prlainović.

Kao iskusni sportista koji je mnogo puta do sada igrao velike utakmice Andrija Prlainović je zaključio da treba ići korak po korak i da je prioritet srpskih košarkaša da izbore plasman na Olimpijske igre a potom i da tamo stignu do odličja.

"Glavni cilj ove generacije treba da bude prvo plasman na OIimpijske igre u Riju, a onda i dobar nastup na Igrama. Ja sam uživao do sada uvek gledajući reprezentaciju od kada je selektor Saša Đorđević, uveren sam da će tako biti i u danas" zaključio je Andrija.

Utakmica za treće mesto na Eurobasketu koji se održava u Lilu zakazana je za 14 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke