Kakav majstor, Luka Dončić "odvrnuo na najjače"!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 13.11.2022.
08:10
Izvor: Sportske.net

Slovenac rasturio Blejzerse!

AP Photo/Michael Ainsworth
AP Photo/Michael Ainsworth

Povezane vesti

Posle dve, po njegovim standarima, slabije partije, Luka Dončić je rasturio Portland. Ubacio je 42 poena, imao 13 skokova i 10 asistencija, ovo je njegov treći tripl-dabl u sezoni, a Mavsi su u Teksasu tukli Portland. Slovenac je u finišu imao pravu pomoć u Spenseru Dinvidiju koji je pogodio tri trojke i prelomio meč. Na drugoj strani, gostima iz Oregona nije pomogao ni sjajni Džerami Grant. Najveće pojačanje Portlanda je brojao do 37, najviše u sezoni, ali je pobeda ostala u Teksasu. Lilard je ubacio 29 poena, i pored poraza, Blejzersi mogu da budu zadovoljni. Turneju su završili sa 4-2 i dalje su drugi na Zapadu iza Jute. 

Džejson Tejtum je bio enigma za Detroit, ubacio im je 43 poena, dodao 10 skokova, ovo je druga pobeda Seltiksa nad Pistonsima u poslednja četiri dana. Oba tima su bila oslabljena, domaći bez Džejda Keningema, kod "Kelta" nije bilo Džajlena Brauna koji je dobio poštedu zbog bola u kolenu. Najefikasniji u redovima poraženih Bojan Bogdanović sa 28 poena.

Bogdana Bogdanovića još nema, Atlanta je stala u Filadelfiji nemoćna protiv Džoela Embida. Lider Siksersa je ubacio 42 poena, uhvatio 10 lopti, domaćin je strašno šutirao u prvom poluvremenu. Tajris Maksi je ubacio 26 poena, Tobijas Haris 21, Houksi su imali dosta problema sa procentima šuta, uz to izgubili su 19 lopti...

Serijom u finišu Pelikansi su dobili Hjuston. Zajon je ubacio 26 poena, Ingram zatvorio meč sa šest koševa u seriji 13:0 kojom je Nju Orleans prelomio meč. Bilo je dosta preokreta, domaćin je dozvolio sebi sa izgubi prednost od 18 poena u poslednjoj četvrtini, odjednom su bili na -8, ali su došli sebi, ipak su Pelsi mnogo kvalitetniji tim od ekipe iz Teksasa. Bobi Marjanović na parketu oko četiri minuta, par poena i par skokova.

LaMelo Bol se vratio, nije pomoglo Hornetsima koji su u slobodnom padu. Majami obično teško pobeđuje, ali ovoga puta nije bilo drame, Maks Štrus je sasuo osam trojki, završio sa 31 poenom, pa je tim sa Floride za par dana dva puta dobio Šarlot. Gosti, kako rekosmo, u crnoj seriji, izgubili su osam mečeva u nizu. Bilo je i malo mesta za našeg Jovića, stotinak sekundi, dovoljno da šutne i ubaci trojku.

Dobro igra Vašington, lider Zapada Juta je pala u distriktu. Porzingis je ubacio 31 poen, imao 10 skokova, Kuzma ponovo odličan 23 poena, 8 skokova i 6 asistencija, pa je prekinuta serija "Džezera" od četiri povede. Vašington je sada preko 50%, skor 7-6. Uz to treba reći da su sve tri pobede u nizu ostvarili bez Bredlija Bila. 

Indijana je tukla Toronto, domaći Pejsersi odigrali su sjajnu poslednju deonicu, dobili je sa 36:14 i na kraju se zasluženo radovali. Badi Hild je ubacio 22 poena, Majls Tarner 19, a Tajris Halibarton je lošu šutersku noć kompenzovao sa 15 asistencija. Reptorsima alibi može da bude izostanak povređenog Siakama i bolest VanFlita. Pejsersi su ubacili 19 trojki i vratili se na 50% uspešnosti, što je svakako iznenađenje.

U prvom meču večeri, derbi Klipersa i Netsa, Durant sa 27 poena i Set Kari sa 22 su bili prevaga za goste. Dobra odbrana je presudila, spustili su još jednog rivala, petog u nizu ispod 100 poena, izgleda da je bolje bez Kajrija. Poslednjih pet mečeva od kada je Irving suspendovan, Bruklin ima skor 4-1. Pol Džordž je ubacio 17 poena uz loš šut, zapažen Zubac, bivši igrač Mege je uz 16 poena, imao 15 skokova. Ovo je tek drugi poraz Klipersa od kraja oktobra. 

Rezultati:

Vašington - Juta 121:112
Detroit - Boston 108:117
Indijana - Toronto 118:104
Filadelfija - Atlanta 121:109
Majami - Šarlot 132:115
Dalas - Portland 117:112
Nju Orleans - Hjuston 119:106
LA Klipers - Bruklin 95:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke