Kakav Pokuševski? Snažan Pokuševski - Srpski slatkiš poslužen u Oklahomi

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.09.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net

Mlađani srpski igrač je bio vredan preko leta.

AP Photo/Sue Ogrocki
AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Srpski košarkaš iz redova Oklahoma siti Tandera Aleksej Pokuševski vredno je radio tokom leta na svojoj fizičkoj spremi.

Propustio je poziv reprezentacije Srbije zarad što bolje pripremio za svoju drugu sezonu u NBA ligi, sada je neophodno da se sve to isplati. Iako, za razliku od svojih protivnika ne poseduje ekstremnu fizičku konstituciju, Aleksej Pokuševski je igrama u prošloj sezoni dokazao da mu to ne smeta i imao je nekoliko blistavih izdanja.

No, kako bi bio što konkurentniji u duelima i izbegavao povrede na svom telu morao je dodatno da radi, što je i potvrdio u razgovoru za američke medije.

"Bilo je mnogo vežbanja. Rečeno mi je iz kluba da ne igram Letnju ligu kako bih što bolje pripremio svoje telo. Radili smo odlično u teretani i primećujem napredak", kazao je popularni Poku.

Dodaje i da ne zna koliko je kilograma pridodao, ali da je počeo da unosi mnogo više obroka u toku dana.

I njegov trener Majk Deno smatra da igrači njegovog uzrasta fizički još nisu dorasli NBA ligi, ali da je franšiza Tandera stavila akcenat na tako nešto ovog leta.

Takođe, bilo je i nekoliko zanimljivih detalja na predstavljanju medija, te je tako jednom od novinara uručio srpski slatkiš "Jafa keks".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke