Kakav srpski derbi, Teove minijature, Bogdanov rekord!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 12.01.2018.
07:47
Izvor: Sportske.net

Okršaj naših asova u Sakramentu, Lejkersi prekinuli sušu protiv San Antonija, Kanađani zaledili Lebrona!

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Kingsi su ponovo položili oružje protiv Klipersa, poraz im dođe kao navika, 11. puta u nizu su izgubili u svojoj dvorani od ovog rivala. U finišu se ukazala nada, ali je Tajron Volas ukradenom loptom i zakucavanjem rešio pitanje pobednika.

Lu Vilijams je veče pošto je utrpao 50 poena Voriorsima, dao 30 Kingsima, vratio se Miloš Teodosić, 10 poena, 9 asistencija, pogodio je dve trojke, odigrao 25 minuta.



U odlučujućim trenucima, plej Klipsa je igrao sjajno, ubacivao ključne poene, na kraju sa još par asistencija održao prednost svog tima. Ponovo je i Grifin na parketu, 18 poena, 12 skokova, 6 asistencija. Ne može bez problema za Klipse, povredio se DeAndre Džordan.

Na drugoj strani najbolja partija Bogdana Bogdanovića i rekord, 22 poena, ubacio je 4 trojke, imao isto toliko skokova, igra odlično u 2018. godini.



Lejkersi su podigli glavu, treća pobeda u nizu, spustili su San Antonio na 81 poen, izgubili +19, ali i sačuvali pobedu u finišu. Ovo je i njihova prva pobeda nad San Antoniom u poslednjih pet godina, tada su, 2013. bili ekipa za plej-of. Sada nisu, ali ima stvari koje obećavaju. Sparsi bez ponovo povređenog Leonarda, neije bilo Parkera, i dalje je van stroja Rudi Gej. Kod pobednika, Ingram je ubacio 26 poena, na drugoj strani Oldridž 20.

Katastrofa Kavsa u Kanadi, zaleđeni su na -24, delovali su kao razbijena vojska, Lebron je ubacio 26 poena, ali je bio primetno uznemiren nakon meča. Ovo je najgori poraz Klivlenda u sezoni, dve katastrofe u nizu naterale su ga da se zapita gde greši, i on i saigrači.

Fred VanFlit je ubacio 22 poena za Reptorse, rekord karijere, Valančunas imao 18 skokova, najviše u sezoni. Domaćin bez Lovrija, ali u svojoj dvorani zaista su maestralni, pobedili su u 13 od 14 poslednjih mečeva. Ovo je bila i mini osveta za Kavse koji su ih počistili u polufinalu doigravanja prošlog maja.

U Londonu, sinoć sjajna košarka, Boston je posle preokreta savladao Filadelfiju.

Rezultati:

LA Lejkers - San Antonio 93:81
Sakramento - LA Klipers 115:121
Toronto - Klivlend 133:99
Filadelfija - Boston 103:114

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 13.01.2018
01:14

Skeptican sam bio sto se tice Bogdana u nba...i prvih pola godine obistinile su se sve moje sumnje sto se njegove igre tice u nba...Ali decko sad mnogo ozbiljno izgleda...uspio je da prenese iskustvo u nba i jedan je od 3 rukija koji jedini igraju ozbiljnu kosarku (nevezano za to koliko poena daju i glupe statistike) ..Ako odrzi ovaj ritam napredovanja moze da napravi jednu vrlo respektabilnu karijeru..Nevjerovatno kako je lik ,cija igra nije mogla da se igra u nba na nacin na koji je to u evropi radio,za pola godine samo finesama potpuno prilagodio sve nba-u...A filozofija igre (dobar suter) je svakako vec bila potpuno odgovarajuca za moderni nba

avatar
kizito
Friday, 12.01.2018
10:33

Okrsaj srpskih revolverasa usred Kalifornije.

avatar
djan_franko
Friday, 12.01.2018
10:26

Sve je to normalno... 😎

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 12.01.2018
09:02

Bogi procitao moj komentar i odmah dobio motivaciju:-D