Kakav sudar Dončiča i Janisa, "Dre" odigrao partiju karijere!

Autor: Boris Jovanović
subota 16.01.2021.
08:50
Izvor: Sportske.net

Baksi promašivali bacanja i srušli Dalas, Dramond se baš razmahao, epizodne uloge za Pokuševskog i Marjanovića. Bjelica na marginama...

AP Photo/Tony Dejak
AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Kao i obično Klipersi nisu imali problem u Sakramentu, poslednji put su tamo izgubili 2013. godine. Iako bez Beverlija i Lu Vilijamsa, gosti su zahvaljajući Kavaju i Polu Džordžu posle poluvremena serijom 17-2 rešili pitanje pobednika, na kraju je bilo +38. U seriju koja je rešila meč, Leonard je ugrao 11 od svojih 27 poena, odsedeo je poslednju četvrtinu. Pol Džordž je dodao 26 poena. Kod Kingsa Bjelica na marginama, čeka odlazak iz Kingsa.

Lejkersi su prizemljili Pelikanse, Lebron je uz 21 poen, imao 11 asistencija i 8 skokova, peta pobeda u nizu za šampiona koji je jurio -15 posle lošijeg starta, ali onda pregazio rivala. Entoni Dejvis od trejda nije izgubio od bivšeg kluba, svih pet pobeda, noćas je ubacio 17 poena.
Juta je serijom 21:0 prelomila protiv Atlante, Donovan Mičel je ubacio šest trojki, ukupno 26 poena, Bojan Bogdanović dodao 17, na drugoj strani najgore veče karijere za Tre Janga, 4 poena, pogodio je jedan od jedanaest šuteva. Imao je sedam asistencija, Houksi su izgubili pet od poslednjih šest mečeva.

Oklahoma je posle produžetaka slomila Bulse, Džildžes-Aleksander je sa 33 poena postigao rekord karijere, dodao je 10 asistencija, pa je tako Tander slavio protiv bivšeg trenera Bilija Donovana. Oklahoma se vratila sa -22 iz drugog poluvremena i na kraju dobila meč, šansu za pobedu gostiju propustio je Lavin. On je ubacio 35 poena, nije pogodio težak šut u poslednjoj sekundi.

Naš Aleksej Pokuševski, pet poena, tri skoka za oko 13 minuta igre.

Derbi je odigran u Milvokiju, iako su loše šutirali bacanja Baksi su dobili Dalas.

Midlton je pogodio nekoliko važnih šuteva u finišu, završio sa 25 poena pa je serija Dalasa od četiri pobede prekinuta. Baksi su inače šutirali sa linije penala manje od 50%, 12 od 25, ali ih to nije koštalo. Janis je brojao do 31, na drugoj strani Dončić na korak od tripl-dabla, 28 poena, 13 asistencija i 9 skokova. Zanimljivo Mavsi su uvek težak protivnik za Bakse, počistili su ih prošle godine kada je Milvoki bio najbolji tim regularnog dela lige. Dobili su Bakse 11 od 14 poslednjih mečeva, pa je ova pobeda "Jelena" utoliko značajnija.

Bobi Marjanović po par poena i skokova za oko četiri minuta igre.

Andre Dramond je dominirao u sudaru Niksa i Kavsa, centar Klivlenda je uz 33 poena. što je rekord karijere imao i 23 skoka, Čedi Osman je dodao 25 poena, ali je "Dre" zaista gospodario u oba reketa.
Boston je pregazio Orlando, bili su željni košarke nakon tri odložena meča, Džajlen Braun je ubacio 21 poen, Vučević 15 na drugoj strani, Medžik je napravio previše grešaka i priča je brzo završena.

Odloženi su dueli Pistona i Vizardsa, Memfisa i Minesote kao i sudar na Pacifiku između Sansa i Voriorsa.
Rezultati:

Boston - Orlando 124:97
Klivlend - Njujork 106:103
Milvoki - Dalas 112:109
Oklahoma - Čikago 127:125 pr.
Juta - Atlanta 116:92
LA Lejkers - Nju Orleans 112:95
Sakramento - LA Klipers 100:138

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke