Kako će "Delije" reagovati - Panter otkrio zašto baš Partizan

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 04.07.2021.
11:25
Izvor: Sportske.net

Razlog leži u jednom čoveku.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Prvo pojačanje Partizana za narednu sezonu je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kevin Panter, koji je sa crno-belima potpisao dvogodišnji ugovor. 

Kao što se i dalo naslutiti, ključni razlog zašto je Amerikanac sa srpskim pasošem odabrao baš Partizan leži u novom treneru Željku Obradoviću, koji je bio dovoljno ubedljiv da nagovorio jednog od najboljih evroligaških igrača prošle sezone da dođe u Beograd.

"Ovo je novi izazov. Ovo je kao novi početak. To me mnogo motiviše. Trener Obradović i ja smo pričali. Pričao sam sa trenerom Obradovićem, on me je naterao da verujem u njegov plan i viziju. To je ono što svaki igrač voli da čuje, da postoji plan da se osvajaju trofeji. Razmišljamo na isti način, na istoj smo strani zbog toga", poručio je Panter na početku razgovora za Partizan TV.

Panter je nosio dres Zvezde u sezoni 2019/2020, a potom je zaigrao u Olimpiji iz Milana što se pokazalo kao pun pogodak budući da je italijanski tim stigao do Fajnal-fora Evrolige, de je upravo ovaj košarkaš briljirao protiv Barselone, koja je kasnije ipak otišla u finale.

Tokom takmičarske godine za nama, novi igrač Partizana je na 36 utakmica Evrolige u dresu Armani Milana prosečno beležio 14,3 poena po meču.

Prethodno je igrao za Antverpen, zatim poljski Rosa Radom, atinski AEK, Virtus iz Bolonje, Olimpijakos, a najzapaženiji bio je u Italiji gde je u dresu Virtusa osvojio FIBA Ligu šampiona.

Podsetimo, nakon dolaska Pantera još dvojica košarkaša su u igri da pojačaju Partizan - povratnik Leo Vesterman i prekaljeni centar Otelo Hanter.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke