Kako će izgledati evroligaški Partizan? Navijači već imaju listu želja!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.06.2022.
21:12
Izvor: Sportske.net

Tek sada postaje zanimljivo.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa Partizana, pod vođstvom Željka Obradovića sledeće sezone takmičiće se u Evroligi!

Pre samo godinu dana ovo je delovalo kao nemoguća misija posle one katastrofalne sezone crno-belih i sedmog mesta u AdmiralBet ABA ligi.

Ali, onda se dogodio veliki zaokret, a povratak Željka Obradovića bio je ključni impuls da se crno-beli vrate u elitno evropsko društvo.

Partizan je svojom današnjom ilustracijom na društvenim mrežama, uz zvaničnu potvrdu povratka u Evroligu ujedno pokrenuo i brojne spekulacije o izgledu Obradovićevog tima za sledeću sezonu.

Kao što možete da vidite u prilogu, na toj ilustraciji su, uz trenera Obradovića prikazani Panter, Ledej, Avramović, Madar, Koprivica, Smailagić, Trifunović i kapiten Zagorac. Zato su se mnogi odmah zapitali da li će ostatak tima koji nije prikazan igrati za Partizan u sledećoj sezoni, a ovde nedostaju Lesor, Mur, Dangubić, Vukčević, Miletić, Glas, kao i Kuruc koji je napustio ekipu još pre kraja sezone.

Izuzev Lesora i Mura, ovi igrači su imali malu ili gotovo nikakvu minutažu kada se odlučivalo o tituli u AdmiralBet ABA ligi. Međutim, nije sigurno ni da će osmorka sa ilustracije sigurno ostati u timu, jer će, na primer, Madar pokušati da se preko Letnje lige domogne NBA lige i dresa Boston Seltiksa.

O pojačanjima je još rano govoriti, ali navijači tako ne misle, pa su društvene mreže zatrpane njihovim brojnim porukama na tu temu.

Primetno je da bi mnogi od njih jako voleli da u crno-belom dresu vide najboljeg igrača Uniksa i hrvatskog asa Marija Hezonju koji je još kao tinejdžer otkrio da navija za Partizan.

Izvesno je da Partizanu treba veliko pojačanje i na mestu plejmejkera, gde je ''škripalo'' ove sezone, a pogotovo ako Dalas Mur napusti crno-bele. Kao potencijalno rešenje se nameće Najdžel Vilijams-Gos iz Reala, koga navijači Partizana ponovo žele u svom timu.

Naravno, neizbežno je pominjanje i Jana Veselog i Žofrija Lovernja, ljubimaca navijača Partizana, utoliko više što je Lovernj sada slobodan u izboru nove sredine.

Na Tviteru su Partizanu na povratku u Evroligu čestitali i njegovi bivši igrači - naš reprezentativni bek Danilo Anđušić, trenutno član Monaka i australijski centar Džok Lendejl koji se u San Antoniju bori za što duži ostanak u NBA ligi.

Još jedan bivši kapiten Vanja Marinković iz Baskonije je takođe zanimljivo ime u ovoj priči, a za očekivati je i da se ovog leta mnogi klubovi bore za Filipa Petruševa koji u Efesu nije dobio pravu šansu.

Nema sumnje, tek će biti ovakvih spekulacija, a što Partizan bude formirao jači tim, moći će da računa na veću zaradu od ulaznica sledeće sezone u ''Štark areni''. Čak 17 sigurnih evroligaških mečeva Partizan će odigrati u našoj najvećoj dvorani, a ako tribine budu krcate, crno-beli bi i mnoge aktuelne finansijske probleme mogli da reše.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vuk07
Thursday, 16.06.2022
23:22

Sreća pa dobiste pozivnicu na kontu zadnjih 10 godina! Nebiste igrali evroligu ni narednih 10,da vam nisu poklonili!!