Kako će izgledati Zvezdin tim sa Petruševim, a posebno ako dođe očekivana "petica", i to ne bilo koja?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 22.10.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli će biti više nego popunjeni, uprkos povredi Džoela Bolomboja.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Burno je ovih dana u košarkaškom klubu Crvena zvezda.

Još se nisu ni slegli utisci posle teškog poraza od Barselone u Evroligi, a već je usledila velika pobeda u "Morači" u derbiju AdmiralBet ABA ligi protiv Budućnosti, ali i povreda startnog centra Džoela Bolomboja na ovoj utakmici, a večeras nova uzbuđenja za navijače šampiona Srbije, i to ona koja se tiču, mnogima omiljene teme, dolazaka novih igrača.

Menadžer Filipa Petruševa Miško Ražantović više nije mogao da ćuti, te je indirektno potvrdio povratak reprezentativca Srbije na Mali Kalemegdan, koji smo najavili još pre pet dana.

Nevezano od dolaska Petruševa,Zvezda je u potrazi za novim centrom, koji bi trebalo da zameni povređenog Bolomboja koga očekuje pauza od oko šest nedelja i ako te prognoze budu bile tačne 10 evroligaških utakmica.

Ime tog centra drži se u tajnosti na Malom Kalemegdanu, ali su u etar isplivala imena nekadašnjeg igrača Fenerbahčea, a sada "petice" izraelskog Hapoel Tel Aviva Džonatana Motlija i Makabijevog Kubanca Hasijela Rivere, te deluje da Zvezda ni sa jednim od njih ne bi pogrešila. A uvek postoji mogućnost da neko ko je ostao "prekobrojan" u NBA ligi bude ta "skrivena karta" crveno-belih.

Svakako će Zvezda morati da skrati roster kako bi dodala novajlije, te bi iz svih planova trebalo da ispadne krilni centar Dalibor Ilić, koji nije odigrao ni sekund od starta sezone, a minutaža bude još manja još uvek nesnađenom Urošu Plavšiču, mada ni reprezentativac Srbije Dejan Davidovac nije imao preterano veliku ulogu kod Janisa Sferopulosa do sada.

Spoljna linija je već sada puna. Tu su plejmejkeri Kodi Miler-Mekintajer, Jago dos Santos i Miloš Teodosić, kao i brojni bekovi Nemanja Nedović, Ajzea Kenan, Branko Lazić i Ognjen Dobrić. Sa "trojke" neće morati da mrdaju Nikola Kalinić i Rokas Gedraitis.

Što se pozicije krilnog centra tiče, tu je glavnu ulogu do sada imao Majk Daum, a preuzeće je Filip Petrušev, dok bi kao ispomoć delovao Dejan Davidovac.

Što se centara tiče, tu su trojica klasičnih u ovom trenutku Luka Mitrović, Uroš Plavšić i povređeni Džoel Bolomboj, a trebalo bi da im se priključi još jedan, i to vrhunski kolega.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke