Kako će Partizan izgledati sledeće sezone i da li Radonjićeva Zvezda liči na Duletov Partizan?

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.02.2022.
16:47
Izvor: Sportske.net, Jugpress

Ako to kaže legendarni trener, onda...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Proslavljeni trener Duško Vujošević govorio je u opširnom intervjuu za ''Jugpress'' o aktuelnim košarkaškim temama, a Partizan je za popularnog Duleta neizbvežna tema.

Ove sezone ga neretko viđamo na Partizanovim utakmicama u ''Štark Areni'', ili u ''Pioniru'' u poslednje vreme. Pomno prati razvoj ekipe koju sa klupe vodi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović i smatra da će tek od sledeće sezone to biti pravi Željkov Partizan.

''Značajna je stvar što se Žoc vratio u domaću košarku i Partizan. Ima ogromnu harizmu i magnetnu snagu da privuče igrače, zbor rezultata koje je postigao, a koji su po meni, neponovljivi. Naravno da je njegova pojava izazvala reakcije i usijanja i kod drugih klubova, Zvezde pre svega, da pokažu da su i u ovoj situaciji konkurentni za titule. Sigurno da je dobro za našu košarku, a videćemo kako će to izgledati, pošto ne volim da u toku sezone i pre kraja takmičenja komentarišem, ali smatram da je Željkov dolazak, dolazak na duge staze.

Ova godina je specifična za njega, jer je tim u velikoj meri promenjen. Igrači su dovođeni na brzinu, što nosi svoje probleme i potrebno je vreme da se to sve složi i da se stvori hemija. Žoc će do kraja sezone postati svestan situacije i kvaliteta ovih košarkaša, pa da će sledeće napraviti jedan tim po njegovom ukusu i za koji on u punom kapacitetu može da odgovara. Partizan je već napravio uspeh time što je Obradović vraćen u klub'', izjavio je Vujošević.

*

Crvenu zvezdu je kratko prokomentarisao, ali uz vrlo zanimljivo poređenje sa Partizanom iz vremena dok je on bio na klupi crno-belih.

''Crvena zvezda ima dobar, ratnički tim, koji dobro radi, vrlo dobro je vođen, igraju veoma čvrstu odbranu. Po stilu rada Radonjića liči na Partizan nekada…'', smatra Vujošević.

Nekolicina mladih trenera sve više dolazi do izražaja, a Vujošević je izdvojio trojicu na pitanje ko bi mogao da bude njegov idejni naslednik.

''Vlada Jovanović iz Mege ima autentičnost i proizvod je Partizanove škole iz vremena dok sam ja vodio tim. Pojavljuju se i drugi. Stefanović iz FMP-a pokazuje i smisao i talenat za taj posao, do sada je dobro vodio ekipu. Marinović iz Borca ima talenat za trenera, ličnost i stav. Ima dobrih mladih trenera'', ističe Vujošević, a kompletan razgovor sa njim možete da pročitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke