Kako dalje? Šarasu sezona bila dobra, Mirotić razočaran

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.06.2022.
08:18
Izvor: Sportske.net

Ne slažu se trener i igrač.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Najbolji košarkaš Barselone Nikola Mirotić ne slaže se sa konstatacijom svog trenera Šarunasa Jasikevičijusa da je sezona bez trofeja u Evroligi i Endesa ligi ipak bila uspešna.

Barselona je na najvećim frontovima ostala uskraćena za slavlje i za tako nešto mogu da okrive sami sebe, ali i Real Madrid koji im je bio nepremostiva prepreka u finalnim utakmicama iako su tokom čitave sezone pobeđivali "kraljeviće" kako u Endesa ligi, tako i u Evroligi. Katalonci jesu uzeli Kup što im je slaba uteha imajući u vidu tim koji je sklopljen pred početak sezone i ambicije koje su zacrtali.

"Mislim da je ovo bila dobra sezona. Očigledno, nismo bili sposobni da je završimo kako treba", rekao je Jasikeivčijus.

Najbolji igrač njegovog tima Nikola Mirotić ne slaže se sa svojim trenerom, već kritički gleda na celokupnu kampanju.

"Povređeni smo. Nismo srećni načinom na koji se sezona okončala. Ovaj tim je zaslužio i može više, ali ciljevi nisu ispunjeni. Možemo samo da čestitamo Realu jer su bili bolji. Bili su fizički jači od nas, dominirali su u skokovima i bilo im je komforno protiv nas. Obično uspemo da odgovorimo na sve, ali Real je bio superiorniji", naveo je Mirotić.

Do kakvih će promena doći u Barseloni nakon kraha u sezoni u čijem su najvećem delu izgledali kao najbolji evropski tim, ostaje da se vidi, ali razočaranje unutar ekipe kao i van nje u vidu navijača je veliko.

Košarkaška sezona u Evropi još nije gotova. U Francuskoj i dalje traje bitka za titulu. Monako večeras ima priliku da dođe do prednosti protiv Asvela na svom parketu uz kvotu za njihovu pobedu od 1.64 u AdmiralBet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke