Kako izgleda tabela posle derbija i kakav je raspored Zvezde i Partizana do Kupa Koraća?

Autor: Darko Mitrović
petak 27.01.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Kakva je sada situacija u trci za Top 8?

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je večeras u derbiju 21. kola Evrolige kao gost savladao Crvenu zvezdu sa 79:78 i zadržao šanse za plasman među osam najboljih ekipa, odnosno za plasman u plej-of.

Crno-belima je ovo deseta pobeda, imaju 11 poraza, a sada isti učinak ima i Crvena zvezda, baš kao i Efes koji je večeras posle drame u Vitoriji poražen od Baskonije sa 114:111 u produžetku.

Obe tri ekipe sada dele od 10. do 12. mesta na tabeli, a od Top 8 ih deli samo jedna pobeda, s obzirom da osmomplasirani Makabi ima skor 11-10. Isti učinak ima i Valensija na devetom mestu, što borbi za plej-of čini još težom.

Ono što Partizanu ne ide u prilog je to što ima slabiji međusobni skor i protiv Crvene zvezde, i protiv Valensije, i protiv Makabija. Ekipu Efesa je uspeo da savlada u Beogradu, ali tek treba da gostuje u Istanbulu.

Kakav je raspored Zvezde i Partizana do pauze zbog Kupa Radivoja Koraća?

Crvena zvezda će tokom sledeće nedelje imati dva gostovanja u Italiji, prvo u utorak protiv Virtusa, a onda dva dana kasnije protiv Armanija u Milanu. Treće uzastopno gostovanje Zvezda će imati u Tel Avivu protiv Makabija i to bi mogao da bude jedam od ključnih mečeva u borbi za Top 8.

Što se tiče Partizana, crno-beli će do Kupa Koraća, koji je na programu od 15. do 18. februara, najpre u utorak dočekati ekipu Asvela, a onda će na put u Kaunas, na utakmicu protiv Žalgirisa. Posle toga, 9. februara ekipa Partizana će gostovati i u Minhenu, gde će odmeriti snage sa Trinkijerijevim Bajernom.

Ako Zvezda i Partizan u ova predstojeća tri kola ostvare bar po dve pobede, zadržaće realne šanse za plasman u plej-of, u suprotnom to će biti znatno teže.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke