Kako je Ataman ubedio Slukasa da pređe u PAO

Autor: Filip Rodic
četvrtak 05.10.2023.
14:30
Izvor: Sportske.net

Turski trener otkrio detalje.

Twitter/Panathinaikos BC
Twitter/Panathinaikos BC

Povezane vesti

Najšokantniji potpis na evroligaškom tržištu ovog leta bio je bez konkurencije prelazak Kostasa Slukasa iz Olimpijakosa u Panatinaikos. Veteran koji je u dva navrata nosio dres tima iz Pireja, osvajao sa njim evroligaške titule, došao je u redove najljućeg rivala.

Novi trener Panatinaikosa Ergin Ataman ispričao je kako je teklo Slukasovo vrbovanje.

"Vratio se sa odmora na Sardiniji i razgovarali smo 4-5 minuta. Svi moji prijatelji koji rade u turskoj košarci rekli su mi da je nemoguće, da sigurno, neće doći u Panatinaikos", krenuo je Ataman.

"Ali predsednik Dimitris Janakopulos je verovao u ovo, a verovao sam i ja. Rekao sam Slukasu, 'Zašto ne? Veliko poštovanje ako ostaneš u Olimpijakosu, ali ako nešto nije u redu i želiš da odete, zašto bi icšao u sve ostale klubove u Turskoj ili Španiji? Dođi sa mnom u Panatinaikos", podelio je Ataman neke detalje.

Ta dva kluba se susreću upravo u prvom kolu Evrolige.

"Mislim da nije klasičan potez. Bio je to veoma dobar strateški izbor marketinga Evrolige. Dobro je i za grčku košarku jer će derbi Olimpijakos-Panatinaikos ovog puta biti drugačiji od prethodne dve godine, jer oba tima imaju iste ciljeve. Koliko čujem, svi čekaju ovu utakmicu. Više od 200 ljudi mi je tražilo karte iz Turske, Istanbula“, rekao je Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke