Kako je Filipovski ocenio Perkinsov debi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.01.2021.
23:25
Izvor: Beta

Laknulo je i treneru Partizana...

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je posle večerašnje pobede nad Trentom da se nada da će njegovi igrači shvatiti da mogu da igraju na visokom nivou i dodao da veruje da najnovije pojačanje, Džoš Perkins, može da preokrene sezonu.

"Zadovljan sam reakcijom (posle poraza od Borca). Mi smo se i na Borac spremali maksimalno... To nesamopouzdanje, strah, frustracija i ta anksioznost koja je ušla posle nekih teških poraza u ABA ligi... ali opet pokazujemo da imamo potencijal, da se može, ali mora da se gine 40 minuta i mora da se igra timski. Druge formule nema", rekao je Filipovski.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Trenta sa 71:43 u utakmici prvog kola Top 16 faze Evrokupa.

"Lagao bih kada bih rekao da sam očekivao ovakav rezultat. I ja sam bio nervozan. Teško je kada znaš da dobro radiš, a to se ne vidi. Teško je kad igraš u grču, kao da imaš na nogama 10 kilograma tega. Nadam će igrači shvatiti da možemo da igramo na visokom nivou, ali treba nastaviti s radom", rekao je Filipovski.

Upitan koliko je ovakva pobeda bitna za nastavak sezone, Filipovski je odgovorio: "Mislio sam i da smo protiv Venecije i Splita probili led, pa je bio opet hladan tuš u Čačku. Nadam se da ćemo ovako da nastavimo".

Sjajan debi u dresu crno-belih imao je Džoš Perkins.

"Tražili smo pik en rol igrača, koji je dobar na lopti, koji može da kreira i koji može da doda. Odlično vidi, vidi centre, vidi kornere... Teško je promeniti navike igrača iako treniramo kao konji. Ne možeš od nešutera da napraviš šutera i ne možeš od nedodavača da napraviš dodavača, tako da sam srećan što smo ga našli. Daj Bože da ostane zdrav i da nam još više pomogne", rekao je Filipovski.

Na pitanje da li je Perkins profil igrača koji može da promeni sezonu Partizana, Filipovski je rekao da misli da može.

"Kao što sam rekao, može da kreira, može da šutne, a što je najvažnije vidi i može da doda. I želi da doda", rekao je Filipovski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke