Kako je Kevin Panter šokirao celu Evropu: ''To sam i želeo!''

Autor: Darko Mitrović
subota 01.01.2022.
12:41
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Povukao je potez koji ne bi svako na njegovom mestu.

Dragan Stjepanovic/Starsport.rs ©
Dragan Stjepanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle jedne od najlošijih sezona u istoriji Partizana, crno-beli su napravili potpuni kadrovski reset u ekipi i stručnom štabu, a dolazak Željka Obradovića na mesto šefa struke značio je i da će u ovoj sezoni ambicije biti najviše moguće.

Potom je trebalo formirati i kvalitetnu ekipu, a prvi Obradovićev izbor letos je bio Kevin Panter koji je prošlu sezonu završio u italijanskom Armaniju iz Milana, sa kojim je igrao i na F4 Evrolige.

Panter je uz Ledeja i Smailagića bio i najveće Partizanovo letnje pojačanje i vrlo brzo je pokazao koliko će značiti crno-belima ove sezone.

Za sada, Partizan je manje-više ostvario ono što je zacrtao do kraja 2021. godine, ali u drugom delu sezone moraće da se napravi i korak više, a tu bi Panterova uloga trebalo da bude ključna.

Kako iz današnje perspektive gleda na dolazak u Partizan, za mnoge iznenađujući i šokantan, objasnio je u razgovoru za ''Sportski žurnal''.

''Skroz je 'kul' kada te Obradović pozove. Iako to uopšte nije morao da uradi, pozvao me. Znao sam šta pokušava ovde da napravi, a znam i šta ja pokušavam da uradim. Gde god da sam išao, pobeđivao sam.

Znao sam i da će moj dolazak ovde šokirati celu Evropu. Ali, to sam želeo da uradim. Osim toga, bio sam prvi igrač koga je Obradović potpisao kada je došao u Partizan.

Mnogo igrača bi se plašilo da to uradi, ali ja sam uradio'', istakao je Panter.

Naravno, o svemu je najpre dobro razmislio.

''Neću da vas lažem, bio sam dosta nervozan u početku. Kada se pojavila ta ponuda, pomislio sam… Pomislio sam - 'vau'.

Mnogo toga se dešavalo na kraju te sezone. Razmislio sam i doneo odluku'', kaže Panter.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke