Kako je KSS objasnio Pešićev izbor i otkud iznenađenje na spisku?

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.08.2022.
20:29
Izvor: Sportske.net

Jedno ime nismo očekivali, ali posle večerašnjeg objašnjenja, logična je odluka selektora.

KSS
KSS

Povezane vesti

Dugo smo čekali, ali večeras je selektor Svetislav Pešić konačno prelomio i doneo odluku kojih 12 igrača će putovati na Evropsko prvenstvo.

To su: Vasilije Micić (Anadolu Efes), Marko Gudurić (Fenerbahče), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen), Nemanja Nedović (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (CSKA), Vanja Marinković (Baskonija), Nikola Kalinić (Barselona), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost),  Nikola Jokić (Denver Nagets), Nikola Milutinov (CSKA) i Dušan Ristić (Fuenlabrada).

Zbog povreda izostaju Avramović i Bjelica, a selektoru nisu uspeli da se nametnu Petrušev, Simanić i Dobrić.

Iznenađenje je izbor Dušana Ristića koji u prethodnim mečevima nije imao značajnu ulogu, ali posle informacije da Nikola Milutinov ima problema sa virusnom infekcijom, onda i ne čudi što je selektor na EP poveo još jednog centra.

Na sajtu KSS je objašnjen aktuelni zdravstveni bilten u ekipi.

''O zdravstvenom stanju ekipe, prof. dr Dragan Radovanović je pred Evrobasket izjavio:

–       Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje.

–       Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu.

–       Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje'', navodi se na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Naš tim startuje u petak od 21 čas protiv Holandije, očekujemo sigurnu pobedu našeg tima, a AdmiralBet ima odličnu ponudu igara za ovaj meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke