Kako je Partizan izgubio petu poziciju i meč sa Monakom?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.04.2023.
23:08
Izvor: Sportske.net

Koliko je zapravo važan međusobni skor.

Slobodan Sandić
Slobodan Sandić

Povezane vesti

Košarkaši Partizana definitivno će sa šeste ili sedme pozicije ići u plej-of Evrolige.

To je jasno nakon što je Makabi u Tel Avivu "stotkom" ispratio Real, uz doduše, neke nestvarne sudijske odluke. Elem, Partizan ili barem njihovi navijači, nadali su se da će crno-beli kao petoplasirani ići u Top 8, posebno nakon što je Crvena zvezda pobedila Fenerbahče, te da će  u nastavku takmičenja igrati protiv Monaka.

Ali, to neće biti slučaj zbog JEDNOG KOŠA! To dovoljno govori o kompetetivnosti ovosezonske Evrolige i da je svaki pogodak u perspektivi bio bitan. Naime, Partizan nema bolji međusobni skor u dve utakmice sa Makabijem.

Obradovićev tim je u prvom meču u "Štark areni" savladao "ponos Izraela" sa 96:88, a na toj utakmici, pet sekundi pre kraja kada je sve bilo rešeno, Vejd Boldvin je imao slobodna bacanja. Ista je skrivio Kevin Panter, a Boldvin je ubacio oba za konačan ishod. 

U drugoj utakmici odigranoj u "Menora Mitvačim" areni, Makabi je pobedio  sa 90:81. Tada je Kevin Panter blistao sa 22 poena, ali znali su crno-beli u finišu da imaju šta da jure pa je tako Aleksa Avramović na šest sekundi pogodio dvojku za krajnji rezultat.

Ipak, razlika kaže da je Makabi u prednosti za jedan poen iz ovog međusobnog okršaja (9:8) i sada će Partizan imati znatno teži zadatak protiv, verovatno, Real Madrida. Ali, ukoliko Barsa izgubi od Valensije na svom parketu sutra, Željko Obradović i Šarunas Jasikevičijus će na megdan jedan drugom.

Naravno, postoji opcija prema kojoj će Partizan u slučaju poraza od Panatinaikosa, što zvuči nerealno iz ove perspektive, na sedmo mesto zbog slabijeg međusobnog skora sa Fenerom. Ali, ponovo je sudbina ista - Barsa ili Real.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke