Kako je Partizan prolazio u Zagebu posle Kecmanove trojke?

Autor: Darko Mitrović
petak 15.10.2021.
10:46
Izvor: Sportske.net

I jedni i drugi su prošli kroz težak period.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dok Crvena zvezda bude vodila borbu protiv CSKA u četvrtom kolu Evrolige, u regionu će košarkaški događaj dana biti duel Cibone i Partizana, u derbiju četvrtog kola AdmiralBet ABA lige.

I crno-beli, i Zagrepčani su sjajno započeli novu sezonu, neporaženi su u prva tri kola i zauzimaju vrh tabele regionalnog takmičenja.

Cibona će večeras biti u ulozi domaćina, a kada je tako, neminovna su sećanja na finale ABA lige iz 2010. godine, kada je Partizan čudesnom Kecmanovom trojkom šokirao ''Vukove'' na 0.6 sekundi pre krajai osvojio titulu.

Šta se dešavalo posle toga, kako su izgledali zagrebački dueli Cibone i Partizana?

Zanimljivo, prvi sledeći susret posle pomenute drame i Kecmanovog pobedonosnog koša, Partizan je u Zagrebu dobio sa 30 poena razlike - 85:55, decembra 2010. godine. Potom je u februaru 2012. odigran još jedan uzbudljiv duel u Zagrebu, kada je Partizan slavio posle produžetka sa 83:77.

U naredne tri godine odigrana su još četiri meča u Zagrebu, u kojima je Cibona bila uspešnija, dobila je tri od ta četiri duela, a poslednji oktobra 2015, kada je bilo 63:57 za Cibonu.

Od tada, Partizan je dominirao u Zagrebu, pa Cibona čak šest godina čeka pobedu nad najvećim regionalnim rivalom na svom terenu.

Nema sumnje da večeras imaju potencijal za trijumf, ali je i Partizan znatno jači nego prethodnih godina, pogotovo na klupi posle povratka Željka Obradovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke