Kako je počela jedna sjajna saradnja: ''Prvi put vidim Miška, a on kao don Korleone...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.09.2022.
11:43
Izvor: Sportske.net

Mnogo zanimljivih stvari ispričao je Džanan Musa.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Po povratku sa Evrobasketa, gde je sa reprezentacijom BiH ostvario zapažene rezultate, ali ipak nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu takmičenja, novi košarkaš Reala Džanan Musa gostovao je u podkastu ''Inkubator'', gde je napravio zanimljiv i iskren osvrt na svoje početke u seniorskoj košarci.

Čovek koji je veoma značajan za njegov sve zapaženiji košarkaški put je menadžer Miško Ražnatović, a Musa je u pomenutom podkastu otkrio kako se upoznao sa njim i kakav mu je bio prvi utisak.

Sve je počelo kada se Musa vratio sa probe u Olimpijakosu, koji je kao 15-godišnjaka želeo da ga dovede u svoje mlađe kategorije.

''Da sam otišao u Olimpijakos, boga pitaj gde bi sad bio...'', počeo je Musa priču na ovu temu.

''Ugovor je bio na stolu, bio sam tad dete i stvarno je bila smešna situacija. Bio sam na probi tamo. Odradio sam privatni trening, iza zatvorenih vrata. I onda odem u svlačionicu, vidim - Spanulis, gledam one patike, gledam ono prezime na dresu, pa Printezis... ne možeš da veruješ gde se nalaziš... I uzmem da uslikam to, objavim na internetu.

U dva sata ujutru meni neko kuca na vrata - Sejo Bukva iz KK Koš u kom sam ja ponikao. Kaže mi 'šta si uradio, briši onu sliku, ne sme se znati za to, ovo je proitiv pravila'. Tu sam već kiksnuo, a želeo sam da se pohvalim gde sam bio...

To smo nekako rešili, a posle mi Sejo kaže idemo do Sarajeva, ali imamo stop 7 sati u Beogradu, a Miško će nas čekati, sadašnji moj familijarni čovek, da popijemo piće i vidimo šta se dešava'', priča Musa.

Susret sa Miškom Ražnatovićem bio je kao iz nekog filma.

''Ja ulazim, prvi put vidim čoveka, a on kao don Korleone. Sedi u nekom mračnom restoranu, to je neverovatno. Ja sam imao 15 godina tad, ulazim iza Seja koji je 2.20m visok. Miško je u nekom odelu, sedi tamo, a mi prolazimo kroz hotel i sve je kao u nekom 'slou moušnu', kao u nekom filmu.

I Miško mi tad kaže 'nije ti to dobar potez, jer će dve godine da te pošalju negde, grčka liga je takva kakva jeste, pusti mene par dana da nađem nešto pa ćemo videti'. I ništa se ne dešava dva dana, trećeg dana je bio krajnji rok za potpis za Olimpijakos. Stiže mejl, ja potpisujem već, ali Miško zove i kaže 'imam Cedevitu sa boljim uslovima'. I ja se onda pitam kako da uopšte razmišljam između ta dva kluba, Olimpijakos i Cedevita. Ali, uverio me je da je Cedevita bolja za mne i da je bitno što pre da dođem u sniorsku košarku i da pravim karijeru. Poslušao sam ga i evo, ispalo je dobro'', rekao je Musa koji je kasnije imao sličnu situaciju kada mu je Ražnatović predložio transfer u španski Breogan, ali tada je burnije reagovao.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke