Kako je Željko odgovorio na pitanje o odlasku iz Partizana?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 20.04.2022.
23:27
Izvor: Sportske.net

Baš tužna slika na konferenciji za novinare...

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović se prvo obratio na engleskom jeziku. 

"Želim da čestitam Bursi na pobedi i da im poželim sve najbolje u sledećim utakmicama. Veoma mi je žao igrača i svih ljudi koji su došli večeras. To je sve", rekao je Obradović na engleskom, a potom nastavio na srpskom. 

Smatra da je trebalo utakmicu završiti daleko pre produžetaka, ali je bilo dosta grešaka. 

"Ja ću da preuzmem odgovornost za ovaj poraz u smislu svega što se dešavalo na terenu. Neću ulaziti u detalje kako smo postavili utakmicu itd. Imali smo utakmicu da završimo veoma lako. Preuzimam odgovornost jer je to logično. Strašno mi je žao, potrošili smo godinu dana života da igramo u ovakvom ambijentu. Žalim zbog svih nas... Znam da su imali ogromnu želju, ali je ispalo kako je ispalo", rekao je on. 

Nije želeo previše da analizira situacije iz završnice, iako mu je isto pitanje postavljeno više puta na različite načine. 

"Šta god da je, loše se završilo po nas. Mogao bih to da analiziram, ali ne bih da ulazim", rekao je Obradović. 

Šta je bio večeras najveći problem?


"Pametan čovek se uvek uči, ne samo kad greši. Greške su sastavni deo ovoga čime se bavimo, ali... Greška je greška, ali neke druge stvari nisu greška. Ne znam kako da ih nazovem. A mislim na delove iz igre, zato što, ako ponavljaš nešto ne znam koliko puta i onda dođe i ključni trenutak i onda nisi u stanju da to ponoviš, onda ja uperim prstom u sebe. Ako je ponovljeno do sada 500 puta, možda onda treba 2.500 puta. Ali kako god. I igrači i mi treba da shvatimo da kad se vratimo na trening, da okrenemo list i da probamo da se spremimo za plej-of ABA lige. To nam je ostalo, šta da radimo. Uvek ću imati u glavi ovo što smo imali večeras. Ovakvu atmosferu... Nigde nije atmosfera kao ovde niti mislim da je to moguće. I toliko mi je žao... Da ne ponavljam zašto sam došao ovde, iz kog razloga, utoliko mi je teže."

Potom je govorio i o potencijalnom odlasku, jer je i to bilo pitanje na konferenciji. 

"Ne, ne. Ja sam rekao da sam došao ovde tri godine. To jedino može da bude odluka kluba, ako bilo ko misli da postoji bolje rešenje od mene za trenera Partizana. Ali i da je sve prošlo najbolje, ja bih nastavio da radim ovde. Ovo su teški trenuci. Analiziraću sve do najsitnijih detalja, ali nema nam druge da se držimo zajedno i da radimo zajedno. Ako bilo ko misli da sam ja problem, onda je to najlakše na svetu.", rekao je on. 

Ne zaboravite, od ove nedelje AdmiralBet ima i najbolje kvote na poene igrača i ishode košarkaških mečeva, možda je prilika da večeras dobro zaradite od NBA lige. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke