Kako popraviti odbranu? Obradović tvrdi: "Pitanje za igrače, stvar želje..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 15.11.2023.
23:35
Izvor: Sportske.net

Novi poraz "crno-belih" u Evroligi.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle poraza od Bajerna da će njegova ekipa morati da radi na volji, želji, borbenosti i odbrani.

Partizan je izgubio od Bajerna 94:85 u osmom kolu Evrolige, iako su crno-beli odigrali odličnu prvu četvrtinu.

"Poraz je ispao veliki i delovalo je to laka pobeda domaćina, a presudio je koš i dodatno bacanje Franciska na minut pre kraja kad je razlika bila samo jedan posed. Mi smo odlično igrali veći deo prvog poluvremena, posle pada i igri smo se vratili u finišu, ali nismo uspeli da dođemo do preokreta", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Na pitanja da li je igračima potrebna veća motivacija od ovako fenomenalne atmosfere kakvu su večeras napravili "grobari" i šta Partizan može da uradi da popravi odbranu jer prima previše poena u poslednje vreme, Obradović je dao jasan odgovor.

"Oba pitanja su dobra i lepa, ali oba pitanja su za igrače. Da li možemo da popravimo odbranu? Sa ovakvim rasporedom i načinom na koji igramo nije lako, jer nemamo mnogo vremena za to, ali ima nekih situacija koje su stvar želje, da se odigra pametnije pre svega i da u toj borbi za poziciju i skok, da budeš malo hrabriji i odlučniji i u tom smislu može da se popravi. Optimisti smo".

Obradović je konferenciju za medije okončao zahvalnošću domaćinu.

"Hvala Bajernu i njihovim ljudima na fenomenalnoj dobrodošlici, osećali smo se ovde kao kod kuće i učinićemo sve da im uzvratimo na isti način u Beogradu", zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke