Kako posle Dobrićevog dolaska izgleda tim Crvene zvezde?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 21.07.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Koliko može Zvezda u Evroligi?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je ovog jutra da se Ognjen Dobrić posle jedne godine boravka u Virtusu iz Bolonje vratio među crveno-bele.

Jedan od Zvezdinih vojnika ponovo će nositi voljene boje i činiće domaće jezgro u redovima šampiona AdmiralBet ABA lige zajedno sa Milošem Teodosićem, Nemanjom Nedovićem, Brankom Lazićem, Nikolom Kalinićem, Stefanom Lazarevićem, Dejanom Davidovcem, Lukom Mitrovićem, Urošem Plavšićem i Daliborom Ilićem (ukoliko ostane).

Utisak je da je ovim dolaskom, Janis Sferopulos zajedno sa upravom kluba nadomak kompletiranja tima za novu sezonu, a on trenutno izgleda ovako.

PG - Miloš Teodosić (2025), Jago dos Santos (2027), Kodi Miler-Mekintajer (2027)
SG - Nemanja Nedović (2025), Ajzea Kenan (2026), Stefan Lazarević (2026), Branko Lazić (2026)
SF - Rokas Gedraitis (2026), Nikola Kalinić (2027), Dejan Davidovac (2026), Ognjen Dobrić (2027)
PF - Luka Mitrović (2025), Majk Daum (2025+1)
C - Uroš Plavšić (2027), Džoel Bolomboj (2026), Dalibor Ilić (2026)

Ne bi trebalo zaboraviti ni da je tu Andrej Kostić koji će biti deo prvog tima i verovatno dobijati određenu minutažu u AdmiralBet ABA ligi, kada se ukaže prilika.

Zvezda na poziciji "trojke" ima gužvu, ali izuzev Dobrića i Kalinić i Davidovac i Gedraitis mogu biti pomereni na mesto krilnog centra s tim što to u perspektivi ne izgleda najbolje. Otuda i pregovori sa Filipom Petruševim koji bi mogli da se finaliziraju u skorije vreme. Luka Mitrović je ipak neko kome više odgovara mesto klasičnog centra, a još uvek je neizvesno šta će biti sa Daliborom Ilićem.

Ognjen Dobrić je peta akvizicija crveno-belih ovog leta posle Kenana, Miler-Mekintajera, Plavšića i Kalinića, a prethodno su nove ugovore potpisali Teodosić, Lazić, Bolomboj, Gedraitis, dok je prvi profesionalni parafirao Andrej Kostić.

Kako izgledaju aktuelni rosteri svih timova u Evroligi, pogledajte u našem specijalu Dnevna doza Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke