Kako radi sve ovo? Treći meč u nizu, opet tripl-dabl, Jokić opet "školovao" Karija i Voriorse!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 26.02.2024.
07:12
Izvor: Sportske.net

Na kraju 119:103 i "metla"!

Povezane vesti

Opet isto, treći put u nizu, Nikola Jokić je napravio tripl-dabl, sva tri puta posle Ol-Star meča šampiona je pobedio. Najbolji košarkaš sveta je završio sa 32 poena, po 16 skokova i asistencija. Ovo je 18. tripl-dabl u sezoni, 122. u karijeri.

"Izgubili smo tri meča pred pauzu, normalno je da u dugoj sezoni imate uspone i padove, važno je da ti padovi budu što kraći. Mislim da smo na pravom putu", rekao je lider Nagetsa.

Nije bilo tako dramatično kao u prošlom meču kada je Jokić sa sirenom u stilu Stefa Karija rešio pitanje pobednika. 

Voriorsi su trajali četvrtinu i po, posle toga je Denver preuzeo stvari, završio sa 14:0 prvo poluvreme i novom serijom otvorio treću četvrtinu. Više se nisu osvrtali, pa nije bilo šanse da Golden Stejt izbegne "metlu", sve četiri utakmice protiv Denvera su izgubili ove sezone. Kari je promašio prvih sedam trojki, na kraju završio sa 20 poena, od toga 16 u nastavku. Obrnuto za Kleja, on je svih 23 poena posrigao u prvom poluvremenu. Stef je inače preskočio Vejda i Edrijena Dantlija na večnoj listi, sada je 31. strelac svih vremena. Nagetsi ne samo zbog ove sezone postaju "crna beštija" za Voriorse, dobili su ih sedam puta u nizu i 10 od 11 poslednjih mečeva.

Kod Denvera uz Jokića najbolji Marej sa 27 poena, Gordon je dodao.

Sledeći meč za gospodare prstena je prilika da se osvete Kingsima, od kojih su izgubili sva tri meča ove sezone, uključujući i onaj od pre nekoliko nedelja kada su zaleđeni u Kaliforniji na -29.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke