Kako sam prokleo Zeka Ledeja

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 07.11.2022.
10:30
Izvor: Sportske.net

Ako Obradović traži "krivca" za šut Ledeja - javljam se.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Svi smo čuli za komentatorsku i novinarsku kletvu, podatke za sujeverne koji se često izriču posle mečeva i oduvek se postavljalo pitanje da li taj vid zaista može da utiče na univerzum i pretoči se na pojedinca ili kolektiv.

Nebrojeno puta smo se uverili u to da može. Kako? Neobjašnjivo je. 

Pre dve sedmice ste na stranicama našeg portala mogli da pročitate hvalospeve na račun Zeka Ledeja i njegovih nikad boljih procenata u šutu za tri poena. Zaista, Partizanov krilni centar je cepao mrežice svima i do tog 26. oktobra imao izuzetnih 75 odsto uspešnosti van linije za tri poena u AdmiralBet ABA ligi i u Evroligi.

Da li mu je neko u ekipi ukazao na te procente ili pokazao tekst gde se hvali njegova mirnoća i preciznost - ne mogu da tvrdim - ali činjenica je da od tog 26. oktobra Zek Ledej nije pogodio nijednu jedinu trojku.

A, nije da nije imao prilika za tako nešto. Odigrao je pet utakmica u dva takmičenja (Mega, Borac, Virtus, Žalgiris, PAO), bio na parketu u proseku oko pola časa, ali avaj. Zek Ledej od tada kao da je izgubio svoju šutersku moć. Pokušao je u devet navrata i nijednom nije ubacio s tim da je u još mnoštvo situacija bio sam na šutu i odlučio se na ulaz ili pas. 

Tako je Ledej sa 75 odsto, za dve nedelje pao na, i dalje zavidnih, 52 odsto uspešnosti šuta za tri poena. Samopouzdanje je nestalo, ali kako Partizan ima kadrovskih problema, moraće da istupi protiv Olimpijakosa ne bi li se crno-beli nadali ikakvom podvigu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke