Kako u Hrvatskoj komentarišu prekinuto finale u Srbiji? ''A kad se treba dodvoriti Evroligi...''

Autor: Darko Mitrović
petak 07.06.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Pribojavaju se sličnog scenarija i kod njih.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nažalost, epilog košarkaške sezone u Srbiji dobili smo za zelenim stolom, posle prekida druge utakmice finalne serije plej-ofa AdmiralBet Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde.

Zvezda je taj meč dobila službenim rezultatom 20:0 i osvojila titulu, a posle svega je ostao gorak ukus i loš glas koji se proširio od komšiluka, pa nadalje.

Poseban osvrt na ovaj incident može se videti u hrvatskim ''Sportskim novostima'', u tekstu novinara Tvrtka Puljića.

On je u celoj priči posebnu pažnju posvetio odnosu naših najboljih klubova i Evrolige.

''Kad se treba dodvoriti Evroligi i od nje dobiti pozivnice za nastup iduće sezone u najelitnijem evropskom klupskom natjecanju, onda iz Zvezde i Partizana ispadaju bombone iz usta. Gura se u prvi plan poseta, ludi ugođaj koji stvaraju tribine, organizuju su fajnal-forovi omogućuje Makabiju domaćinstvo u Beogradu, sređuje nastup Dubaija u (AdmiralBet) ABA ligi, radi se sve što treba.

Onda Paulius Motiejunas, direktor Evrolige, za vreme F4 u Berlinu uvali zrno skepse oko toga hoće li dva beogradska evroligaša biti deo Evrolige - jer ABA nema s Evroligom nikakav ugovor - i nastane drama. Motiejunas je dodao pokoju i o nestransparentnom finansiranju, ali i bolesnim odnosima između Zvezde i Partizana.

I svi se podignu na noge, Dejan Bodiroga smiruje tenzije, čelnici (AdmiralBet) ABA lige plasiraju teze o tome kako su beogradski sigurni, dok se i dalje čeka odluka.

Kojoj neće pomoći događanja iz finala (AdmiralBet) ABA lige u kojoj su se igrači međusobno potukli za vreme jutarnjeg treninga, pa su umesto sastanka uoči utakmice davali iskaze u policiji.

Neće pomoći niti činjenica da se finale smejurije od onoga u što se pretvorilo srpsko prvenstvo - Zvezda i Partizan igrali tek od polufinala doigravanja - nije niti završilo'', navodi se u tekstu.

Posle prerpričavanja događaja iz finalne serije, usledio je i zaključak.

''Jednom rečju haos, nepostojanje institucija i nemogućnost organizacije, sve je to ambijent u kom se kupa srpska košarka.

Kako se novi skandal dopao Evroligi, tek ćemo saznati. Košarka je tu davno prestala biti u prvom planu, samo je za nadati da oni kojima je istok uzor, neće takav ambijent pokušati preneti i na naše prostore.

Premda je pokušaja bilo, i za vreme poslednjeg hrvatskog finala. Kreće to s saopštenjima, pa se nastavi u nešto puno gore...'', zaključuje se u tekstu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srbin
Friday, 07.06.2024
17:58

Vazno da vi nemate ni svoju ligu niti vise ijedan klub da nesto vredi, sve vam srozalo pa mozete sada da tupite o srpskim klubovima.Vi nikada necete imati takva dva kluba ni toliku posetu o tome mozete samo da sanjate,pa sad baljezgajte i dalje.