Kakva drama u ''Pioniru'', nestao TV prenos, ali Zvezda je dobila derbi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.04.2021.
19:53
Izvor: Sportske.net

Kada je bilo najuzbudljivije, nestala je slika sa ekrana.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U odloženoj utakmici 11. kola ABA lige, Crvena zvezda je večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' dočekala Cedevita Olimpiju i u uzbudljivom finišu trijumfovala rezultatom 82:81.

Zvezda je ovom pobedom nastavila trku za prvo mesto pred plej-of. Sada crveno-beli imaju skor 20-3, kao i Budućnost, a Cedevita Olimpija je na 17-6.

Predvođena Jakom Blažičem, Cedevita Olimpija je nešto bolje započela meč, povela je sa 12:6, ali onda sledi sjajna trojkaška serija Džordana Lojda, uz fantastičnu ''rampu'' Rita, pa zakucavanje Dobrića i crveno-beli su poveli sa 15:12.

Zvezda je nešto kasnije povela i sa 20:14, razigrao se u tim trenucima i Dejan Davidovac, ali u finišu prvog kvartala Ljubljančani prave seriju 10:2, za preokret i vođstvo od 24:22.

Kuzmić je u poslednjim sekundama ovog dela igre izjednačio na 24:24, a ravnopravna borba se vodila i u prvih nekoliko minuta druge četvrtine. Zvezda potom još jednom uspeva da stejkne nešto osetniju prednost, povela je sa 41:34, ali opet gosti ekspresno uzvraćaju svojom serijom, pa je na ulasku u finiš poluvremena Cedevita Olimpija povela sa 48:45.

Ipak, bilo je dovoljno vremena za novu Zvezdinu seriju i na poluvreme se otišlo minimalnim vođstvom Radonjićevog tima od 52:51.

Sličan razvoj događaja i u trećoj četvrtini. Ponovo Zvezda stiže do ''plus sedam'' - 61:54, a gosti iz Ljubljane okreću na 62:61 u svoju korist. Dve bitne trojke postigao je Marko Simonović u završnici treće četvrtine, kada se Cedevita približavala na poen zaostatka, a početkom poslednje deonice, Zvezda je povela sa 72:65, međutim opet kao po nekom nepisanom pravilu Blažič i drugovi uzvraćaju i stižu do izjednačenja na 75:75.

Poenima Lojda iz kontre, Zvezda je povela sa 77:75 i tim rezultatom se ušlo u poslednja dva minuta ovog meča. Na drugoj strani je usledio faul nad Perijem koji pogađa oba slobodna bacanja za novo izjednačenje - 77:77, a Zvezdin napad ne koristi kapiten Branko Lazić.

Na ulasku u poslednji minut meča gosti opet sa linije penala, preko Džonsa dolaze do vođstva, a na drugoj strani Davidovac pogađa samo jedno bacanje. Na 26 sekundi do kraja, Volden pravi četvrti prekršaj, a Peri sa linije slobodnih bacanja donosi gostima tri poena viška - 81:78.

Usledio je Radonjićev tajm-aut, TV prenos je u tim trenucima prekinut iz nekih tehničkih razloga, a Zvezda je za to vreme preko Lazića i Voldena, opet sa linije penala, uspela da izjednači na 81:81.

A onda, gosti ne koriste naredni napad, usledio je novi faul koji je realizovao Simonović i doneo veoma važnu pobedu Zvezdi, koja je bila odlabljena neigranjem Noka i Jagodić-Kuridže.

Džordan Lojd je sa 19 poena bio najefikasniji u Zvezdi, Davidovac je upisao 17, a kod gostiju Peri 19, Blažič i Rupnik po 14 postignutih poena.

*

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke