Kakva je sudbina Makabija u Evroligi?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 10.01.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Poteškoće izraelskog kluba...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Jedan od najpopularnijih košarkaških novinara u Evropi, Donatas Urbonas sa portala "Basket news", ugostio je generalnog direktora Evrolige Pauliusa Motejunasa.

Bilo je reči o mnogim stvarima, između ostalog i o srpskim klubovima u Evroligi i potencijalnom ostanku na duže staze, a govorio je i o Makabiju i njihovom učešću u ovom takmičenju. 

Kao što znamo, ratno stanje u Izraelu ne dozvoljava Makabiju da igra utakmice u Tel Avivu, i ne samo to, nego i u nekim gradovima Evrope, kao što je Instanbul gde je bilo pretnji zbog čega je utakmica Fenera i Makabija odigrana u Litvaniji. 

"Svi se moraju osećati sigurno. U stalnom smo kontaktu sa njima. Znamo da je situacija bolja. Oni pokušavaju da nagovore američke igrače da se vrate u Izrael. Mislim da je samo pitanje vremena kada će se vratiti u svoju dvoranu", rekao je Motejunas. 

"Vlada države mora da se postavi i da garantuje sigurnost. Timovi moraju biti na bezbednom", rekao je on. 

Pitanje koje se postavlja jeste da li će u slučaju da Fenerbahče ukrsti koplja u plej-ofu ili plej-inu sa Makabijem i bude domaćin, gde će igrati svoje utakmice?

"Iz ove perspektive, u Turskoj ne bi moglo da se igra jer je bilo previše provokacija. Videćemo kako će se odvijati situacija, ali za 2-3 meseca se možda nešto i promeni", rekao je on. 

Dakle, potvrdio je da bi Fener u tom slučaju izgubio prednost domaćeg terena...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke