Kakva noć, dupli brejk, Luka uzvratio, šok u Bostonu!

Autor: Boris Jovanović
petak 10.05.2024.
07:23
Izvor: Sportske.net

Gosti iznenadili u noćašnjim mečevima!

AP Photo/Kyle Phillips
AP Photo/Kyle Phillips

Povezane vesti

Sve je išlo Klivlendu u Bostonu. Pogađali su kako su hteli, Mičel je brojao do 29 u veličanstvenoj večeri za tim iz Ohaja. Kavsi su prvi meč izgubili sa 25 razlike, žestoko su uzvratili i nose brejk kući. Seltiksi, najbolji tim regularnog dela nisu znali šta ih je snašlo,Tejtum je ubacio 25 poena, Braun 19. Ali Derik Vajt koji je trojkama rasturio odbranu rivala u meču broj 1 je promašio sedam od osam trojki i završio sa svega 10 poena. Odbrana gostiju je završila veliki posao, uz to Boston je imao očajne procente šuta, na kraju je Mazula ispraznio svoju klupu i predao se pre kraja. 

Luka Dončić je vodio Dalas do brejka u Oklahomi. Tander ga je spustio ispod 20 poena u prvom meču, sada je igrao mnogo bolje, imao više od 50% šuta. Na kraju 29 poena, 10 skokova i sedam asistencija za Slovenca čiji tim je ostvario cilj, nosi brejk u Teksas. Tajno oružje Mavsa bio je Pi-Džej Vošington sa 29 poena i 11 skokova. Pojačanje iz Šarlota (sećate se trejda pre nešto više od godinu dana) je ubacio 29 poena i imamo 11 skokova. Dobrodošla pomoć za Luku, momak sa Kentakija je u regularnoj sezoni davao tek nešto više od 12 poena po meču.

Kod Oklahome Džildžes-Aleksander 33 poena, 12 skokova i osam asistencija, Džajlen Vilijam 20 poena. Ovo je prvi poraz za Oklahomu u post-sezoni i prvi put u šest mečeva doigravanja da je Tander dopustio rivalu da ubaci 100+ poena.

Serija se seli u Teksas, treći meč je u petak u Dalasu gde je Oklahoma dobila ove sezone u decembru, a doživela težak poraz u februaru kada su zaleđeni na -35. U tom meču Dončić je ubacio 32 poena za nešto više od pola sata, a poplava koševa je usledila nakon sjajnih procenata šuta domaćih. Nešto od toga Mavsima će biti potrebno u petak jer će ranjena Oklahoma biti izuzetno opasna...

Boston - Klivlend 94:118 (1:1)
Oklahoma - Dalas 110:119 (1:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke