Kakva partija, Bogdan i Jang ućutkali hram košarke! Šok u Juti!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.05.2021.
08:07
Izvor: Sportske.net

Počelo vatreno, brejk u Njujorku, Solt Lejk Sitiju, Buker i Ejton uništili šampiona!

AP Photo/Seth Wenig, Pool
AP Photo/Seth Wenig, Pool

Povezane vesti

Iznenađenje odmah na startu. Dža Morant i Dilon Bruks su srušili Jutu, brejk Grizlija, neugodna pipula za najbolji tim Zapada. Džezeri su bili bez Donovana Mičela, pokušavao je Bojan Bogdanović da nadoknadi odsustvo najboljeg strelca domaćih, ali je Memfis zatvorio prvo poluvreme sa 17:2. Bruks je davao ritam igri gostiju, ubacio je 31 poen, imao 7 skokova, prednost gostiju je porasla na +15 u poslednjoj čwetvrtini. Juta je šutirala trojke 25%, oni su bili vodeći tim lige u trojkama, sada ih je izdalo veoma bitno oružje. 

Iako se Bogdanović probudio u nastavku kada je ubacio 29 poena, posao za goste završio je Morant, 10 od ukupno 26 poena u poslednjem periodu. Tako je čak 13 000 navijača otišlo iz dvorane razočarano. 

Tre Jang je utišao Medison Skver Garden. Pogodio je najvažniji šut utakmice, floter u poslednjoj sekundi, brejk za Atlantu u Njujorku. Njihov najbolji igrač je završio sa 32 poena i pokvario žurku u MSG, ovo je prva plej of utakmica u hramu košarke u poslednjih osam godina. U poslednja četiri minuta se vođstvo menjalo osam puta, bilo je veoma napeto, na svoj učinak, Jang je imao i 10 asistencija i 7 skokova. On i Bogdanović su stalno nalazili odgovore za Nikse, Srbin je ubacio 18 poena, četiri trojke, dve u poslednja četiri minuta, kada se lomila utakmica. Rendl se slomio pred očekivanjima u prvoj NBA utakmici u karijeri, posle sedam godina u ligi je dočekao doigravanje, završio je sa 15 poena, 12 skokova, ali se ispromašivao. Lepa slika na tribinama, 15000 ljudi, toliko će ih biti u drugoj utakmici, Niksi moraju da dobiju i izjednače, pre odlaska na jug, jer ako Atlanta povede sa 2:0, teško će ispustiti prednost, timovi su sličnog kvaliteta. 

Buker i Ejton su nadigrali Džejmsa i Dejvisa, Sansi su seriju protiv Lejkersa otvorili pobedom. Kris Pol je odlazio i vraćao se sa povredom ramena, ali Buker je nosio Feniks na leđima. Ubacio je 34 poena, imao 8 asistencija i 7 skokova, Postigao je 10 poena u nizu u poslednjoj četvrtini i odveo domaće na +16. Ejton je dodao 21 poen i 16 skokova, nadigrao je Dejvisa, promašio samo jedan šut. Lebron je završio sa 18 poena, 10 asistencija i 7 skokova, ali je Dejvis ubacio samo 13 uz 7 skokova. Sansi su dobili iako je šampion izveo čak 28 bacanja, domaći samo 12.

U prvom meču dana, Tobijas Haris je bio ključ protiv Vizardsa, Filadelfija je pobedom otvorila seriju...

Filadelfija - Vašington 125:118 (1:0)
Feniks - LA Lejkers 99:90 (1:0)
Njujork - Atlanta 105:107 (0:1)
Juta - Memfis 109:113 (0:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke