Kakva poslastica za ''Grobare'' na RTS!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.04.2022.
18:58
Izvor: Sportske.net

I to u tri epizode!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U danu kada se bude igrao fudbalski 167. večiti derbi, naredne subote 16. aprila navršiće se tačno 30 godina od kada su košarkaši Partizana osvojili titulu prvaka Evrope.

Mlađe čitaoce podsetićemo da je 16. aprila 1992. godine Partizan u finalu Evrolige u Istanbulu savladao španski Huventud sa 71:70, trojkom Saše Đorđevića u poslednjim sekundama utakmice.

To je još uvek jedina titula prvaka Evrope koju je neki srpski košarkaški klub do sada osvojio, a s obzirom da je ove godine jubilarna godišnjica tog istorijskog uspeha, RTS će emitovati dokumentarni film o Partizanovom putu do evropske titule.

Emitovaće se iz tri dela, a Partizan je ovog popodneva na svom Tviter nalogu objavio i u kojim terminima će to moći da se pogleda:

Prva epizoda 17. 04. u 17:25, RTS 1

Druga epizoda 24. 04. u 17:30, RTS 1

Treća epizoda 01. 05. u 17:30, RTS 1.

Ovaj Partizanov uspeh je poseban i zbog toga što je ostvaren u vreme rata u Jugoslaviji i sankcija koje su tada bile uvedene našoj zemlji, pa su crno-beli gotovo sve utakmice kao domaćini igrali u španskoj Fuenlabradi. Sa tamošnjim košarkaškim klubom Partizan i danas gaji sjajne odnose, a koliko Fuenlabradi znači Partizanova evropska titula iz 1992. godine najbolje svedoči način na koji je taj uspeh crno-belih obeležen pre nekoliko dana u tom španskom klubu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke