Kakva priča - Lundberg odbio Boston Seltikse zbog Partizana: ''Igraću za najboljeg trenera, najbolje navijače...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.06.2024.
12:54
Izvor: Sportske.net

Novi nivo ''časova ljubavi''.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dosadašnji košarkaš Virtusa iz Bolonje, danski reprezentativac Ife Lundberg je jedno od prvih pojačanja Partizana ovog leta.

Činiće novu bekovsku liniju crno-belih sa Nilikinom, tu je sada i Vanja Marinković, a videćemo da li će ostati Aleksa Avramović ili možda doći još neko poput Vilijams-Gosa.

Ovaj transfer je izazvao veliku pažnju i u Lundbergovoj domovini, pa je na tu temu govorio u intervjuu za dansku TV2 Sport.

"Nije mi bio težak izbor. Možda zvuči pomalo ludo, ali uopšte nisam sumnjao'', poručio je Lundberg.

Ove njegove reči značajno dobijaju na težini ako se zna da je odbio čak i novog NBA šampiona, Boston Seltikse koji su u najjačoj ligi sveta sinonim za uspeh i tradiciju. 

Boston takođe ima dobre i strastvene navijače, pa za mnoge bi bilo samo poželeti da tamo zaigrate. Ali ne i za Lundberga. 

''Ima toliko dobrih stvari da se kaže o beogradskom Partizanu, ali što je najvažnije, igra savršeno odgovara mom stilu. Prate me već duže vreme, i žele da me iskoriste na poziciji (bek, prim. aut.) na kojoj najviše želim da igram.

Boston je bio veoma iskren i transparentan u pristupu meni. Postao bih nešto što podseća na 15. čoveka u timu. Dakle, ništa sa zagarantovanim vremenom za igru ili prilikama. To me više ne zanima. Treba mi vreme na terenu", poručio je Lundberg.

Imao je još lepih reči i za Partizan, i za trenera Željka Obradovića.

''Partizan me je dugo imao na radaru, a poslednjih godina su mi više puta nudili da im se priključim. Zapravo, ovo je treći put, a na kraju se i posrećilo. Veoma sam uzbuđen zbog onoga što ću sada da radim. Mogu da igram za najboljeg trenera, najbolje navijače, na najboljem domaćem terenu. Biće divlje'', poručio je Lundberg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke