Kakve igrače Željko traži?

Autor: Darko Mitrović
petak 05.07.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Jedan drugi Željko je to danas objasnio...

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan već 15 dana nije predstavio nijednog novog igrača, još od Frenka Nilikine čiji je transfer ozvaničen 20. juna. Pre njega, angažovani su i Vanja Marinković i Ife Lundberg, a s obzirom da je u međuvremenu bilo i dosta odlazaka, navijači crno-belih su s pravom nestrpljivi u iščekivanju novih pojačanja.

Ono što je sigurno, to je da će najtrofejniji evropski trener Željko Obradović četvrtu sezonu uzastopno predvoditi ekipu Partizana sa klupe, ali ovoga puta to će biti potpuno nova ekipa.

Kako Obradović bira igrače i kako je raditi s njim, danas je tokom gostovanja na K1 TV, u emisiji ''Kec na jedanaest'' objasnio naš proslavljeni košarkaš Željko Rebrača, član slavne Partizanove generacije koja je pod Obradovićevim vođstvom osvojila titulu prvaka Evrope 1992. godine.

''Željko je naš najbolji trener svih vremena. Njegov način nekada možda deluje grubo, jer on ima košarku u malom prstu, i nije lako raditi s njegovim karakterom. 

Nekada su igrači osetljivi i ne mogu da prihvate određenu kritiku. Možda neko ne može da se prilagodi njegovom sistemu i načinu, pa moraš biti malo mekši. 

Zato kada Željko bira igrače, bira one sa jakim karakterom koji mogu izdržati sav taj trening potreban za dostizanje vrhunca. Čovek je osvojio devet Evroliga, šta tu ima da se pita. Da li su igrači spremni za taj put?'', pita se Rebrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan
Friday, 05.07.2024
23:30

Osvojio bi on k. na biciklu da nije imao takve ekipe za tri klase jace od drugij. Gde su mu trofeji za geoblje?