Kakvo finale - Alimpije protiv Tea!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2022.
22:34
Izvor: Sportske.net

Bursa večeras saznala ime rivala u finalu Evrokupa.

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS

Povezane vesti

Ekipa italijanskog Virtusa iz Bolonje plasirala se večeras u finale Evrokupa, pošto je kao gost u polufinalu savladala Valensiju rezultatom 83:73!

Italijanski tim će se za trofej, a ujedno i za plasman u Evroligu boriti protiv ekipe turskog Fruti Ekstra Bursaspora koji sa klupe vodi srpski trener Dušan Alimpijević. Virtus će biti domaćin tog duela, ali Bursi to ništa ne smeta, jer je sva tri dosadašnja meča u nokaut fazi takmičenja dobila kao gost.

Tim iz Bolonje je odlično započeo večerašnji meč. Efikasna njihova prva četvrtina, Belineli i Šengelija su već početkom druge imali po osam poena na svom kontu, a Virtus je vodio sa 35:26. Naš reprezentativni plejmejker Miloš Teodosić je imao četiri asistencije u tom periodu, ali kasnije je dao i mnogo veći poenterski doprinos.

U drugom poluvremenu je Virtus već u potpunosti kontrolisao meč, nije ispuštao vođstvo i na kraju zasluženo izborio plasman u finale.

Šengelija sa 15, Belineli sa 14 i Teodosić sa 12 poena i četiri asistencije predvodili su pobedničku ekipu. Kod domaćih Rivero 17, a Lopes-Arestegi 16 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke