Kakvo iznenađenje - Džoš Nibo!

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.04.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Igra fenomenalno ove sezone.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Centar Makabija iz Tel Aviva Džoš Nibo neko je ko ima fenomenalnu sezonu u Evroligi i vrlo je interesantan nekolicini ekipa iz elitnog takmičenja.

Njegova budućnost za leto je neizvesna, budući da će Makabi morati da smanji budžet imajući u vidu pogođenost sukobom između Izraela i Palestine, te da nisu igrali utakmice u "Menora Mivtakim areni".

Nibo će na leto, čini se, morati da bira novi tim, ali isto tako izvesno je da će dobiti novo državljanstvo. Naime, kako javlja Donatas Urbonas, sjajni centar bi mogao da zaigra za reprezentaciju Slovenije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Forma Majka Tobija u aktuelnoj kampanji je katastrofalna i ulazak Niba u slovenački roster bi i te kako povećao njihove šanse za uspehom. U paru sa Lukom Dončićem, mogli bi da budu vrlo konkurentni kako na samom kvalifikacionom turniru, tako i na Olimpijskim igrama ukoliko ih se domognu.

Nibo ima pasoš Nigerije, ali kako tamošnji Košarkaški savez ima velikih finansijskih problema i u nemogućnosti su da obezbede osnovne potrebe, svi su izgledi da će on braniti boje druge nacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke