Kakvo je stanje Boriše Simanića? Doktor otkrio dobre vesti!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.09.2023.
20:15
Izvor: Sportske.net, N1

Posle operacije, stvari idu na bolje.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©

Povezane vesti

Doktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Radovanović otkrio je stanje reprezentativca naše zemlje Boriše Simanića posle operacije na Filipinima gde mu je odstranjen bubreg.

"Izašao je na kućni oporavak. Završna testiranja su obavljena, u dobrom je stanju i nadam se da će ceo njegov oporavak ići uzlaznom putanjom, te da će na kraju uspeti da se vrati sportu, što bi bilo divno. Postoje optimistički podaci o funkciji drugog bubrega, a Boriša je zdrav, mlad i jak čovek. Svi njegovi mehanizmi koji su neophodni za oporavak u punom su kapacitetu, zato i jesam optimista da će prebroditi sve ovo", rekao je Radovanović za N1.

On je istakao da vrhunski sport ume da bude opasan za zdravlje.

"Težina povrede govori o silini udarca. Bio je tu splet okolnosti – pozicija, Borišina tanana građa i ostalo, o tome možemo da spekulišemo, ali udarac je bio snažan, čim je napravio ovakav problem koji se retko viđa, samo u ekstremnim situacijama. Po simptomima u svlačionici sam shvatio da je reč o ozbiljnom krvarenju, a kada je tako, onda se zna da počinje borba s vremenom. Zato smo uradili sve što je bilo potrebno kako bi što pre bio operisan. Vrhunski sport nosi i velike opasnosti, počev od velikih napora kojima su svakodnevno izašli. Rekreativni sport je povoljan za zdravlje, ali vrhunski može da bude i opasan", rekao je doktor Radovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke