Kakvo je stanje Nikole Kalinića i kako Radonjić vidi poraz od Uniksa?

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.11.2021.
21:21
Izvor: Sportske.net

Radonjić skinuo kapu rivalu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić smatra da je Uniks bio prejak za njegov tim ove večeri, a povredu Nikole Kalinića nije mogao da precizira.

Ruski sastav je bio fenomenalan u Beogradu. Letele su trojke u obruč Crvene zvezde za konačnih 78:98 i šestu uzastopnu pobedu Uniksa.

"Oni su u sjajnoj formi već neko vreme. Pobede koje su napravili u poslednje vreme su pokazali da nas čeka težak zadatak i da igramo protiv sjajnog tima. Savladali su Milano prošle nedelje sa skoro 30 razlike i imaju pravo da budu optimisti, a to nam je ovo veče i prikazalo. Igrali su sjajan meč od početka, napadački su znalački valorizovali sve. Nismo uspeli da iskontrolišemo taj kvalitet, što ostaje dodatno da se analizira, ali moramo gledati naše greške i da pronalazimo razloge naše slabe odbrane", kazao je Dejan Radonjić.

Potom je još malo analizirao dva tima.

"Atletski su sjajna ekipa. Mi smo postigli dosta koševa kada pogledamo u neke prošle utakmice, što je vrlo čudno u odnosu na dešavanja na terenu. Igrali smo mečeve i sa 60 poena u Evroligi, a sada skoro 80. Možda je moglo da se priđe bliže i konkretnije. Imali smo i tri poena razlike i šansu da poentiramo pod košem. Nismo to uradili", naveo je.

Govorio je i o aktuelnom stanju u rosteru i potencijalnom povratku Erona Vajta u narednim utakmicama. Amerikanac se pred Uniks zagrevao sa saigračima po prvi put ove sezone...

"Juče smo odradili prvi trening sa ovom ekipom koja je danas izašla na parket... Konstantno su nam ispadali igrači, vraćali se, pa opet tako... Da ne pričam o stepenu uigranosti, to je valjda jasno. Eron Vajt će sledeće nedelje početi da trenira sa ekipom, pa ćemo proceniti kada će se vratiti".

U finišu susreta povredu je doživeo Nikola Kalinić, ali je još upitno da li je u pitanju nešto ozbiljnije ili pak ne.

"Možda imamo i povredu Kalinića i možda se dese i neke nove stvari u hodu. Radi se o skočnom zglobu, ali ćemo preciznije znati kasno večeras ili tokom sutrašnjeg dana", završio je crnogorski stručnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke