Kakvo veče u Evrokupu, drama za dramom! Posle Partizana, izgubili i Virtus i Cedevita!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.11.2021.
22:45
Izvor: Sportske.net

Posle duela Andore i Partizana, još dva meča odlučena su u dramatičnim završnicama.

AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Posle sjajnog starta predstavnika AdmiralBet ABA lige u Evrokupu, ta slika se promenila u četvrtom kolu, u kom su poraže doživeli prvo Budućnost, pa Partizan, a onda i Cedevita Olimpija.

Ekipa iz Ljubljane je večeras na svom terenu vodila maratonsku borbu sa nemačkim Ulmom, utakmica je trajala 50 minuta, rešena je posle dva produžetka, a gosti su na kraju trijumfovali sa 101:96. U regularnom toku meča bilo je 71:71, a posle prvog produžetka 81:81.

Ovo je drugi poraz Cedevita Olimpije u Evrokupu, i to drugi uzastopni u Grupi B, a Ulm je upisao drugi uzastopni trijumf, opet posle produžetka.

Ljubljančanima je večeras presudio Tomas Klepiš, preciznim izvođenjem slobodnih bacanja u finišu drugog produžetka.

Jaka Blažič sa 23 i Džejkob Pulen sa 18 poena uz sedam asistencija bili su najefikasniji u ekipi Cedevita Olimpije, a pobdničku ekipu predvodili su Blosomgejm sa 24 poena i 10 skokova, Kriston sa 17 poena i devet asistencija i Felisio sa 13 poena i 10 skokova.

Derbi večeri u Evrokupu bio je duel Virtusa i Valensije u Bolonji, a španski tim je u još jednoj dramatičnoj završnici trijumfovao sa 97:96. Drugi uzastopni poraz doživeo je Virtus, a Valensija je upisala drugu pobedu.

Prvo poluvreme je tim iz Bolonje odigrao sjajno, pre svega napadački, jer je Virtus za 20 minuta upisao čak 57 poena i vodio sa 12 poena razlike na poluvremenu.

Domaćin je održavao prednost i u trećem kvartalu, ali u poslednjem je Valendija uspela da uhvati priključak, da bi onda gosti serijom 7:0 prelomili ovaj meč u svoju korist, kada su od 88:90 stigli do vođstva od 95:90.

Domaći su do kraja pokušali da uzvrate, ali su uspeli samo da poraz učine minimalnim.

Klemen Prepelič sa 20 poena predvodio je goste, a Van Rosom ga je pratio sa 15 poena i šest asistencija. U ekipi Virtusa najbolji Vims sa 27 poena i naš reprezentativac Miloš Teodosić sa 18 poena, osam asistencija i četiri skoka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke