Kakvo veče u FIBA Ligi šampiona, bivši Zvezdaš jedan od heroja, imamo tri učesnika fajnal-fora!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
23:42
Izvor: Sportske.net

Čeka se još samo jedan.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Veoma zanimljivo i uzbudljivo bilo je večeras u revanš utakmicama četvrtfinala FIBA lige šampiona.

Ranije večeras preneli smo da je Tenerife prvi tim koji je izborio plasman na F4, posle još jedne pobede nad Tofašom, ponovo minimalnim rezultatom, sa poenom razlike, a junak meča bio je Marselinjo Uertas koji je postigao pobedonosni koš u poslednjoj sekundi.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u preostale dve večerašnje četvrtfinalne utakmice, a plasman na fajnal-for FIBA Lige šampiona su izborile i ekipe izraelskog Hapoel Holona i španske Manrese.

Hapoel Holon je kao gost večeras savladao ekipu Strazbura sa 81:80 i sa 2:0 u pobedama prošao među najbolje četiri ekipe u ovom takmičenju.

Junak večerašnjeg trijumfa izraelskog tima bio je bivši plej Crvene zvezde Džo Regland koji je postigao pobedonosne poene u poslednjim sekundama utakmice.

Megi je sa 21 poenom bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Regland ga je pratio sa 16. Kod domaćih najbolji Mičel sa 24 poena.


Dramatična završnica i u dvoboju španskih predstavnika, Unikahe i Manrese. Trijumfovala je Manresa koja je bila i favorit pre meča, rezultatom 91:89, a ekipi iz Malage su presudili poeni Džoa Tomasona koji je Manresu odveo na F4.

Nigerijac Moneke je sa 24 poena bio najbolji akter meča, a Tomason je upisao 16 u pobedničkoj ekipi, dok je Bareiro bio najefikasniji u Unikahi sa 21 poenom, a naš Dejan Kravić je upisao osam poena, tri skoka i dve asistencije.

Fajnal-for će se odigrati od 6. do 8. maja u Bilbau, a četvrtog učesnika možda saznamo već sutra, ukoliko rumunski Kluž bude još jednom bolji od Ludvigsburga. U suprotnom, ali nemački tim uspe da izjednači na 1:1 u pobedama, majstorica će odlučiti o plasmanu na F4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke